Szeged és környéke

2017.11.21. 10:36

Macedón heroincsempész ellen emelt vádat a Megyei Főügyészség

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a macedón férfival szemben, aki idén nyáron mintegy 2 kg heroint próbált meg Magyarország területére becsempészni.

A vádirat szerint a vádlott az eljárás során ismeretlenül maradt személyekkel 2017. nyarán megállapodott abban, hogy 3.000 euró ellenében Skopjéból Magyarország területén keresztül Bécsbe csempész heroint. Az ismeretlenül maradt megbízók átadták a vádlottnak a 4 csomag heroint, aki azt saját maga rejtette el a tulajdonát képező személygépkocsiban úgy, hogy azokat az autó jobb és bal elülső, valamint jobb hátsó kerék alatti ívén helyezte el.


A vádlott fentieket követően 2017. július 16. napján 9 óra 30 perckor jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a röszkei autópálya határátkelőhelyen, ahol a beléptetéskor elrendelt ellenőrzés során a gépkocsiban megtalálták és lefoglalták a 4 csomag lehegesztett, dupla műanyagtasakban levő, műanyagfóliával, ragasztószalaggal és alufóliával körbetekert mindösszesen 1961 gramm nettó össztömegű heroint.


A vádlott által Magyarországra becsempészni szándékozott kábítószer mennyisége a különösen jelentős mennyiség alsó határát meghaladja, annak közel ötszöröse.


A főügyészség a vádlottat különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja.


A hazájában egyébként már kábítószer-kereskedelem bűntette miatt elítélt és a vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!