Szeged és környéke

2017.11.16. 08:45

Október 10. óta fagyoskodnak a lakók, az IKV karácsonyig visszaadná a gázt

Szeged - Sok a szerelnivaló a 10 önkormányzati és 5 magántulajdonú lakásban.

Dombai Tünde

Négy fokot mértünk Farkasné Pap Erika fűtetlen konyhájában – írtuk tegnap a Tisza Lajos körút 29.-ről. A műemlék épületben lakó 15 családnál ugyanis szivárgás miatt több mint egy hónapja kikapcsolta a gázt a szolgáltató. Sok a szerelnivaló a 10 önkormányzati és 5 magántulajdonú lakásban.


A városi bérlakásokat kezelő IKV Zrt. válaszolt kérdéseinkre. Kardos Kálmán elnök-vezérigazgató azt a tájékoztatást adta, hogy munkatársai az első naptól tájékoztatják a lakókat a folyamatokról. A lehető leggyorsabban megrendelték a kéményvizsgálatot, érintésvédelemre is árajánlatot kértek, és megkezdték a beszerzési eljárást. A gázvisszakötéssel kapcsolatos teljes felülvizsgálatra, karbantartásra a szolgáltató listája alapján három vállalkozástól kértek ajánlatot, de határidőre csak egytől kaptak. A lakásokban végzett felülvizsgálat alapján a részletes költségvetést péntekig kapja meg az ingatlankezelő. Ennek ismeretében tud megadni műszaki tartalmat, költséget és visszakapcsolási időpontot. A cégvezető kiemelte: mindent elkövetnek, hogy karácsonyra legyen a lakásokban gáz.

Címkék#Szeged#IKV

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!