Szeged és környéke

2017.12.15. 20:01

A világgal énekelt a gyakorlóiskola kórusa

Országos rekord is született.

A Kodály-emlékév tiszteletére szervezett Kodály nyomában című országos online zenei vetélkedő zárórendezvényét pénteken tartották. A díjátadóval egybekötött ünnepélyes gálaműsor egyik fő eseménye volt az Énekel a világ közös éneklés, amelyre az ország minden pontjáról és külföldről is jelezték részvételi igényüket. A rekordkísérlet lényege az volt, hogy egyszerre, egy időben a világ számtalan pontján ugyanazt a két népdalt énekelték amatőr vagy profi kórusok. A programhoz az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Művészeti Iskolájának Bartók és Bárdos kórusa, valamint zenekedvelő tanárai is kapcsolódtak. A juhász és a Röpülj, páva, röpülj című dalok szegedi eléneklését az M5 is rögzítette.

 

A világgal énekelt a gyakorlóiskola kórusa - GALÉRIA. Fotó: Karnok Csaba



Csaknem 50 hazai és  határon túli település 89 kórusában 3100 énekes énekelt együtt a  Kodály nyomában országos online zenei játék pénteki díjátadó  gáláján, köztük ezren Kecskeméten a Messzi István Sportcsarnokban  az Énekel a világ akció keretében, ezzel országos rekordot állítva.  


Fotó: Karnok Csaba

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!