Szeged és környéke

2019.01.16. 17:18

Enyhítették a szerb drogcsempész büntetését Szegeden - fegyház helyett börtönbe megy, de marad a 8 év

Fegyház helyett börtönben kell letöltenie nyolcéves büntetését egy szerb férfinak, aki kábítószert akart Magyarországra csempészni még tavaly. Azt mondta, kölcsönkapta az autót, nem tudta, hogy drog van benne.

Suki Zoltán

Részben megváltoztatta a Szegedi Ítélőtábla szerdán a kábítószer birtoklása miatt korábban már a Szegedi Törvényszéken nyolc év fegyházbüntetésre ítélt szerb férfi ítéletét. A kiszabott büntetés az elsőfokú döntéssel megegyezően nyolc év maradt. Azonban ezt az időt nem fegyházban, hanem az enyhébb fokozatú börtönben kell letöltenie. Az ítélőtábla azért döntött végül a börtön mellett, mert a férfi nem tud magyarul, és a családjától távol kell letöltenie a büntetését. Ez a döntés már jogerős, nem lehet fellebbezni ellene.


A férfit különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásában találták bűnösnek. Még 2017. január 15-én éjszaka jelentkezett belépésre egy kisteherautóval Szerbiából Magyarországra a röszkei határátkelőn. A rendőrök átkutatták a kocsit, amelyben 103 csomag, külön-külön fóliába csomagolt, több mint 37 kiló marihuánát találtak. Ez a különösen jelentős mennyiség alsó határának több mint 3 és félszerese.


A férfi egyébként végig tagadott. Azt állította, hogy a kocsit csak kölcsönkapta, és nem tudta, hogy drog van benne elrejtve.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!