Szeged és környéke

2019.02.22. 15:50

Jakab Lászlót választották az ELI új vezetőjévé

Jakab László korábban a Nemzeti Vagyonkezelő gazdasági főigazgatói, valamint a Citibank Befektetési Szolgáltató Kft. elnök-vezérigazgatói posztját is betöltötte.

K.A.R.

Ahogyan azt szerdán a szegedi közgyűlés pénzügyi bizottságának előterjesztése alapján megírtuk, nyolc év után február 7-én lemondott az ELI-HU Nonprofit Kft. ügyvezetője, Lehrner Lóránt, akinek munkája eredményeként felépült a kutatóintézet épületkomplexuma, stabil dolgozói és kutatói bázis alakult ki, illetve helyükre kerültek a világszínvonalú kutatási infrastruktúra alapkövei. Lemondását követően február 21-re rendkívüli tagi gyűlést hívtak össze a társaságnál, és a tulajdonosok Jakab Lászlót választották meg új ügyvezetőnek – derült ki az ELI-HU közleményéből. Jakab László korábban a Nemzeti Vagyonkezelő gazdasági főigazgatói, valamint a Citibank Befektetési Szolgáltató Kft. elnök-vezérigazgatói posztját is betöltötte. Az ELI-HU Nonprofit Kft. munkáját miniszteri főtanácsadói minőségében is segíti majd.


Mint írták, az ELI magyar pilléreként az ELI-ALPS lézeres kutatóintézet továbbra is hosszú távú céljának megvalósítása felé halad, azaz hogy a fény és az anyag kölcsönhatásának vizsgálata minden eddiginél nagyobb intenzitás mellett váljon kutathatóvá a hazai és a nemzetközi tudományos közösség számára.

Címkék#ELI#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!