Szeged és környéke

2019.02.13. 18:34

Kalmár professzor kínai útjáról mesél a kiállítás

Kalmár László matematikaprofesszor Kínában címmel nyílt kiállítás szerda délután a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ átriumában.

Munkatársunktól

Kalmár László matematikaprofesszor Kínában címmel nyílt kiállítás szerda délután a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ átriumában a Kalmár László Informatikai Intézet, a könyvtár és a Konfuciusz Intézet szervezésében.


A kiállítás anyagának összeállításában részt vett Kalmár professzor lánya, Kalmár Éva sinológus is, aki elmondta, hogy édesapja hátrahagyott szószedeteiből, levelezéseiből állt össze a tárlat anyaga, amely február 22-ig tekinthető meg. A könyvtár részéről pedig Farkas Katalin segített a kiállítás létrehozásában. A professzor Kínából történő hazatérése után annak idején a Délmagyarországban is több tudósítás jelent meg az útjáról, köztük Kínából küldött levelének egy részlete is.


A megnyitó után a kiállított dokumentumokról Kalmár Évával és Szabó Péter Gábor matematikussal, matematikatörténésszel Mohr Richárd, a Konfuciusz Intézet igazgatója beszélgetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!