Szeged és környéke

2019.02.20. 12:50

Lemondott az ELI ügyvezetője - Csütörtökön választják meg az újat

Jelenleg harmincnapos felmondási idejét tölti Lehrner Lóránt.

K.A.R.

Lemondott Lehrner Lóránt az ELI-HU Nonprofit Kft. ügyvezetői posztjáról február 7-én, így a 2011. március 9. óta fennálló határozatlan idejű szerződése megszűnt, jelenleg harmincnapos felmondási idejét tölti. Ezért rendkívüli taggyűlést hívtak össze az ELI-nél csütörtökre, amikor is az új vezető megbízásáról döntenek. A szegedi önkormányzat pénzügyi bizottsága szerdán tárgyalta az előterjesztést, miszerint a társaság többségi tulajdonosa, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal Jakab Lászlót javasolta új vezetőnek.


A lemondás kapcsán megkerestük az ELI-HU Nonprofit Kft.-t, a cégtől azt a választ kaptuk, hogy a csütörtöki taggyűlést követően áll módjukban bővebb tájékoztatást adni.


A kisebbségi tulajdonost, a város önkormányzatát is megkérdeztük, beszámolójukból kiderült, Lehrner Lóránt személyesen tájékoztatta lemondásáról a múlt héten Botka László polgármestert, aki megköszönte neki a 8 éves, korrekt együttműködést. Az új jelölt személyére vonatkozóan az önkormányzat nem kapott részletes tájékoztatást, ezért tartózkodnak a megválasztásakor, de ugyanakkor sok sikert kívánnak a munkájához.

Címkék#ELI#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!