Szeged és környéke

2019.02.03. 13:05

Szegeden mutatja be új regényét Grecsó Krisztián

A MASZK Egyesület ismét vendégül látja Grecsó Krisztiánt. Az író az IH Rendezvényközpontban mutatja be legújabb regényét, a Verát március 4-én.

Munkatársunktól

A kötetből részleteket olvas majd fel Kováts Adél Kossuth-díjas színmű- vész. Az íróval és Ilia Mihály Széchenyi-díjas irodalomtörténésszel Morcsányi Géza Jászai Mari-díjas műfordító, dramaturg beszélget majd. 

Grecsó Krisztián. Fotó: MTI

Grecsó Krisztián. Fotó: MTI

Grecsó új regényének borítóján a Hősök kapuja látható hóesésben, ami utal rá: a történet Szegeden játszódik, méghozzá a nyolcvanas években. Főszereplője egy általános iskolás kislány, Vera. A negyedikes lány rájön, vannak helyzetek, amikor idő előtt kell felnőttként viselkedni, a családi titkokat felfedni pedig bátorság kérdése. Azt viszont nem érti, miért titkolózhatnak a nagyok, ha tőle őszinteséget várnak el. – Ez a kislány nagyszerű ember, felnő a feladathoz. Mindenhez, ami rászakad, pedig jön szerelem, igazság, kiderülnek családi sérelmek, elhallgatások. Ő a mi titkunk. Akik lehettünk volna. Vera a mi jobbik énünk – beszélt főhőséről az író, akinek nagy sikerű Megyek utánad című darabját Szegeden mutatták be először az országban tavaly szeptemberben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!