Szeged és környéke

2019.02.19. 10:55

Tényleg nincs még kész a Retek utcai járda - Maximális kötbérrel terhelte a szegedi önkormányzat a kivitelezőt

Két városrészben időben sikerült befejezni az út- és járdafelújítást Szegeden, Tarjánban viszont nem. Emiatt a kivitelezőnek kötbért kell fizetnie. A félbehagyott munkát idén folytatják.

Bakos András

„Ahol megcsinálták a járdát, ott nagyon szép lett. A környéket is patentul összetakarították. Ezért volt furcsa, hogy kimaradt ez a járdaszakasz, és ez a felbontott rész is úgy áll már egy ideje. Munkásokat régóta nem láttunk" – írta a szegedi Retek utcában lakó olvasónk, a szerkesztőségnek elküldött két fotó mellé.


Megkérdeztük a szegedi önkormányzatot a félbemaradt járdáról, elküldtük a képeket is. A polgármesteri hivatal azt válaszolta, a fotókon látható járdaszakaszok a lakótelepi út- és járdarekonstrukció keretében fognak megújulni. Ez a munka érinti Tarján, Odessza és Makkosház–Vértó útjait, járdáit. A két utóbbi helyszínen a felújítás időben, tavaly december végéig befejeződött.

 

„Tarjánban azonban ez meghiúsult, a kivitelező érdekkörébe tartozó okokból. A munkálatok szerződéses határidőn túli, jelentős csúszása miatt a megrendelő önkormányzat a maximális kötbérrel terhelte meg a kivitelezőt, emellett kötelezte, hogy a kezelésébe került munkaterületeket takarítsa és karbantartsa mindaddig, amíg azok az önkormányzathoz vissza nem kerülnek, a beruházás zárásával"

– olvasható a város válaszában.

Az olvasónk által jelzett  járdaszakasz most. Idén itt is befejezik a felújítást. Fotó: Karnok Csaba

Az olvasónk által jelzett járdaszakasz most. Idén itt is befejezik a felújítást. Fotó: Karnok Csaba

A munka folytatódik idén, többek között a Retek és Kemes utca sarkán lévő munkaterületet is idén bontották fel és építik át. Több helyszínen bontani fogják a régi aszfalt kopóréteget, ahol kell, a betonalapot is, majd megépítik az újat. Akadálymentesített, süllyesztett szegélyű járdacsatlakozások is készülnek. A befejezést a második negyedév közepére tervezik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!