Szeged és környéke

2019.02.13. 17:00

Tönkrementek az ostorfák a sugárúton - Fotók

A fák jelentős része rossz állapotban van: csúcsszáradás, komoly fagykár és gombakárosodás látható rajtuk.

Munkatársunktól

„Gyilkolják, pusztítják, megcsonkítják az egészséges fákat" – fogalmazott telefonon felháborodott olvasónk, aki  döbbenten tapasztalta, hogy elkezdték kivágni, illetve jelentősen megmetszeni a Kossuth Lajos sugárúton, az I-es kórház környékén a fákat.

 

Tönkrementek az ostorfák a sugárúton. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA


Gligor Terézia, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. fanyesési csoportvezetője lapunknak elmondta, kollégái egészségügyi baleset-elhárító nyesést végeztek az elöregedett ostorfasoron. A fák jelentős része rossz állapotban van: csúcsszáradás, komoly fagykár és gombakárosodás látható rajtuk, amely károsodás, odvasodás gyakran munka közben, a magasban súlyosabb képet mutat mint első látásra a földről. Hozzátette, igyekeznek az arra esztétikailag és statikailag még elfogadható fákat megmenteni, ezeket is azonban addig darabolják, amíg kell. A kiodvasodott, kiöregedett, emiatt kivágott néhány fa helyére fiatal csemetéket ültetnek rövidesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!