Szeged és környéke

2019.03.24. 12:12

A Kis házaspár életének része a Délmagyarország

Évente 25 ezer kilométert biztosan megtesz autójával a szegedi Kis Károly, aki Délmagyarország-előfizetőként regisztrált a Mol partnerkártyás játékra. Szerencséje volt, a nyertesnek szánt páros ágyneműszett az övé lett.

Nánai Márta

– Egész életemben vagy a Molnak, vagy a Molnál dolgoztam, ezért közel állt hozzám ez a játék. A legtöbb évet az algyői Mol-üzemben töltöttem különböző beosztásokban. Pályám elején majdnem három évet az NDK-ban húztam le, kiküldetésben. A feleségemmel együtt mentünk ki, nehéz volt, de megérte. Ott megalapoztuk a jövőnket – emlékezett vissza a kezdetekre a szegedi Kis Károly, aki 1977-ben vadonatúj Wartburggal, egy gyermekkel és az első lakásuk árával tért haza Szekszárdra, onnan Szegedre. A 71 éves férfi ma már a nyugdíjas éveket élvezi feleségével, Rózsával együtt. Mint mondja, éppen ez a nyugodt élet volt az álma.


– A reggelek a legjobbak. Ha nem megyünk sehová, kényelmesen megkávézunk, elolvassuk a Délmagyart, beszélgetünk, rejtvényt fejtünk. Akkor csodálkoztunk rá először a napfelkelték és a reggelek szépségére, amikor nyugdíjasok lettünk. Előtte rohantunk, hajtottunk, sok volt a stressz – meséli Károly.


Két lányt neveltek fel, most két unokának örülnek. Szerencsére közel laknak egymáshoz, így a 14 és 11 éves kiskamaszok körül sokat tudnak segíteni. Rózsa szívesen tanul velük, hiszen korábban óvodapedagógusként dolgozott. Károly rendszeresen jár úszni, nyáron teniszezni, sőt, síelni is szokott. Korábban alig jutott idő a barátokra, most szívesen utaznak egymáshoz. A férfi egyik barátja Szekszárdon, a másik Érden él. A balatoni nyaralásokat az egész család imádja.

Kis Károly örült az ágyneműszettnek. Fotó: Karnok Csaba

Kis Károly örült az ágyneműszettnek. Fotó: Karnok Csaba

A Kis házaspár az interneten tájékozódik a világ híreiről, emellett évtizedek óta Délmagyar-előfizetők. Ahogy mondják, az újság „életük része".


– Számomra fontosak a napi aktuális hírek, szeretem, hogy a környező települések fejlődésével is foglalkozik a lap, nem csak Szegeddel. A mellékleteket Rózsa kedveli. Még soha nem nyertünk az újsággal, örültünk a jó hírnek – mosolyog Károly. Állítása szerint sokat volt távol a családtól, de megérte hajtani. A munka gyümölcse a jól megérdemelt pihenés lett.


Akik regisztráltak a delmagyar.hu/mol oldalon, literenként 6 forinttal olcsóbban tankolhatnak országszerte több mint 440 Mol üzemanyagtöltő állomáson. Ráadásul multipontokat is gyűjthetnek, amelyeket aztán forintra váltva vásárlásra használhatnak fel. A Mol Partnerkártyát minden regisztráló a postán keresztül kapja meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!