Szeged és környéke

2019.03.14. 22:44

Tömörkény kiadatlan műveihez rajzoltak - Tömörkényes diákok illusztrációiból nyílt kiállítás

A Nemzeti est előtt mutatták be a könyvet a Csongrád Megyei Kormányhivatal aulájában.

Munkatársunktól

– Tavaly októberben kopogott be hozzám Katona András barátom, aki azt mondta, méltatlan, hogy Szegeden még vannak kiadatlan Tömörkény István írások. Én csak egyetérteni tudtam vele és most a Nemzeti esten büszkén tarthatom a kezemben a kötetet, amely a Szegedi Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium diákjainak segítségével készült el, ők illusztrálták a Vallomás című könyvet – mutatta be a város, a megye és egy nyomda összefogásában ezer példányban nyomott művet csütörtök délután Kakas Béla, a könyvet kiadó Csongrád Megyei Önkormányzat elnöke.

Tömörkény műveihez rajzoltak tömörkényes diákok, csütörtökön a Nemzeti est előtt mutatták be a könyvet és nyílt kiállítás az illusztrációkból. Fotó: Török János

Tömörkény műveihez rajzoltak tömörkényes diákok, csütörtökön a Nemzeti est előtt mutatták be a könyvet és nyílt kiállítás az illusztrációkból. Fotók: Török János


Katona András, a kötet megálmodója úgy fogalmazott, izgalmas találkozás a könyv, mert fiatal tehetségeket hoz össze, akiket száz év választ el egymástól. – Tömörkény a húszas éveiben járt, amikor írta ezeket a Szegedi Híradóban megjelent cikkeket, a művet illusztráló diákok pedig a tízes éveikben járnak.

Horváthné Szabó Éva, a Tömörkény Gimnázium vezetője elmondta, 29 diák 54 alkotásából válogatták ki a 20 diák 28 művét, amelyek szerepelnek a köteteben és amelyekből képzőművészeti kiállítás nyílt a Csongrád Megyei Kormányhivatal aulájában csütörtök délután.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!