Szeged és környéke

2019.04.28. 20:01

Szórakoztatva neveltek a szelektív gyűjtésre

Szelektív óriáscsúzli, Super SelAction, Ökokukalukak, szorgos szelektív szortime, kézműves- foglalkozás, környezettudatos biciklis KRESZ-oktatás, arcfestés, ugrálóvár, világszínvonalú solymászbemutató és zenés színpadi előadások - többek között ilyen és ehhez hasonló programokkal várták szombaton a rossz idő ellenére is a családokat a Gellért Szabadidőközpontban.

Kiss Anna

 A megyeszékhelyen már hagyománnyá vált, hogy a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft., valamint a Csongrád Megyei Településtisztasági Nonprofit Kft. ingyenes családi napot rendez a Föld napja alkalmából.


Az eseményen főként a gyerekeknek kínáltak programokat, de volt olyan is, amibe a szülők is szívesen beszálltak, például a kukafestésbe, sorban készültek a színesebbnél színesebb szeméttárolók, amelyeket a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. igazgatójának tájékoztatása szerint a közterületekre helyeznek majd ki.

 

Galéria kép


[namelink name="Koltainé Farkas Gabriella"] lapunk kérdésére elmondta, a nap legfőbb célja, hogy miközben kikapcsolódási lehetőséget kínálnak, a szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítik, valamint a jelenlévő társaságok tevékenységeinek minél szélesebb körben történő megismertetésére törekednek. Éppen ezért hozzák el évről évre a kukásautókat és a közterületek tisztaságáért felelő járműveket. A gyerekek kívül-belül szemügyre vehették a gépeket és azok működését.


A játékos feladatok teljesítéséért pontok, pecsétek jártak, amelyek beváltásával sorsoláson vehettek részt, a fődíj egy kerékpár volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!