Szeged és környéke

2019.05.26. 20:11

A magyar hősökre emlékeztek - Fotók

Újra a Szegedi Bajtársi Klub szervezte Szegeden a hősök napi ünnepséget: az Aradi vértanúk terén vasárnap műsorral és koszorúzással emlékeztek azokra a magyar katonákra és civilekre, akik az életüket áldozták Magyarországért.

Suki Zoltán

Minden évben május utolsó vasárnapján emlékezünk az elmúlt ezredév magyar hőseire. Megbecsülés illeti hőseinket, akik utódaikra is gondolva életük árán védelmezték földünket, hazánkat – fogalmazott a megemlékezésen [namelink name="Csepi László"], a Szegedi Bajtársi Klub vezetője.

 

Galéria kép


A megemlékező beszédet pedig a Móra Ferenc Múzeum vezető munkatársa mondta. [namelink name="Tóth István"] egyebek mellett arra is felhívta a figyelmet, hogy mindén évben május utolsó vasárnapján nemcsak az I. világháború hőseire, hanem az összes magyar hősre, például az 56-os forradalom hőseire is emlékezünk.


Az elesett magyar hősök emlékezetét először az első világháború idején, 1917-ben iktatták törvénybe, [namelink name="Abele Ferenc"] vezérkari őrnagy kezdeményezésére. Abban az időben állt fel a Hősök Emlékét Megörökítő Országos Bizottság, melynek feladata a települések emlékműállítási programjának lebonyolítása volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!