Szeged és környéke

2019.05.09. 21:07

Átadták a Szegedi Tehetséggondozó Tanács ösztöndíjait - fotógaléria

Idén elérte az ezret a pályázók száma.

Átadták csütörtökön a Szegedi Tehetséggondozó Tanács 2019. évi ösztöndíjait. Az egyetem központi épületében tartott ünnepségen az SZTE Talent és Kiválósági díjakat, a Sófi-ösztöndíjakat, az egyetemi prezentációs verseny díjait, illetve 14 vállalat ösztöndíját is megkapták az arra érdemes hallgatók.

Átadták a Szegedi Tehetséggondozó Tanács ösztöndíjait - GALÉRIA. Fotó: Frank Yvette

Az ünnepségen Fendler Judit, az SZTE kancellárja arról beszélt, hogy sok esetben a tehetségeket nem ismerik fel időben. A 14 éve tartó program célja azonban éppen az, hogy elősegítsék a kibontakozásukat.


 Zakar Péter oktatási rektorhelyettes úgy fogalmazott, az oktatás mostanra elmozdult a tömegtermelés irányába. Szerinte azonban az ősi hivatást meg kell őriznie az egyetemnek: szolgálni a tehetségek kibontakozását.


Badó Attila, a Szegedi Tehetséggondozó Tanács elnöke elmondta, idén elérte az ezret a pályázók száma. Közülük kerültek ki azok, akik csütörtökön ösztöndíjaikat átvehették.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!