Szeged és környéke

2019.05.16. 21:42

Átadták a városi ösztöndíjakat

A Szeged Napja rendezvénysorozat részeként összesen tizenhét alkotó kapott támogatást. A kapott összegből kiállításokat, koncerteket rendezhetnek, de színházi produkciók elkészítéséhez is felhasználhatják.

K. A. R.

A városnaphoz kapcsolódva alkotói, pályakezdő és művészeti ösztöndíjakat adott át a szegedi önkormányzat csütörtökön. Solymos László alpolgármester köszöntőjében kiemelte, a 300 éve visszakapott szabadság legjobb megtestesítői a művészek és az alkotók Szegeden.

Összesen tizenhét alkotó kapott támogatást. Fotó: Kuklis István

Összesen tizenhét alkotó kapott támogatást. Fotó: Kuklis István

Alkotói támogatást kapott Sinkó János, Bakacsi Lajos, Darázs József Lajos, Gömöri Krisztián, Katkóné Bagi Éva, Barkos Beáta, Simon Miklós, Kerek Tímea Éva, Garamvölgyi Anett, Volent Zsolt, Gyeviki János, Mizsei Zoltán, Nagy Péter, Czirok Zoltán, Aranyi Sándor, Marosi Katalin és Vidóczy-Lövey János József. Mindannyian 100 és 300 ezer forint közötti összeget kaptak. Leginkább kiállítások, rendezvények, elő- adások szervezésére és hanglemezkiadásra adták a támogatásokat. Idén Sinkovits Zsuzsanna Zsófia és Vajsenbek Péter művészeti pályakezdéséhez járult hozzá a város 150-150 ezer forinttal, amely- ből digitális portfólió és verseskötet készülhet, míg Kalmár Zoltán, Tóth Lili és Haraszti Dóra két féléven át havonta részesül a mindenkori minimálbér összegével azonos művészeti ösztöndíjban.

 

Címkék#Szeged#díj

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!