Szeged és környéke

2019.05.07. 20:12

BölcsészFeszten a Tornyai-múzeum kiállítása

Másodszor rendezték meg a bölcsészek fesztiválját a Szegedi Tudományegyetemen, ahol az idei kiemelt vendég, a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum is bemutatkozott.

Munkatársunktól

A bölcsészkarral az év elején kötöttek megállapodást, ami kiterjed közös kiadványokra, kutatásokra is.


– Célunk, hogy akik nem jönnek el Hódmezővásárhelyre, azok is élményhez jussanak. Bízom benne, hogy mindenki pozitív gondolatokkal gazdagodhat – mondta Miklós Péter, a múzeum igazgatója a Tornyai-emlékévhez is kapcsolódó kiállításuk kapcsán, amely a bölcsészkar földszintjén kapott helyet. Egy pályázatot is hirdettek, tematikája és címe a Nagy Sömmi, ami a mozdulatlanság a síkságélmény varázsából következik. A pályázókat kedden jutalmazták.


Később A tündérmeséktől a marxizmusig címmel a Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ Kiadványait is megismerhették kerekasztal-beszélgetés keretében az érdeklődők. Ezen részt vett Nátyi Róbert művészettörténész, akinek tavaly adták ki monográfiáját Endre Béláról, illetve Bencsik Péter történész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!