Szeged és környéke

2019.05.20. 20:45

Megyénken is áthaladt az összetartozást hirdető Békefutás - Fotók

Sri Chinmoy 1987-ben indította útjára a szeretet, a béke és az egység jegyében a Békefutást. A világ összes földrészén, több mint 150 országban eddig milliók vettek részt a különleges váltófutásban, amely az emberiség legnagyobb civil kezdeményezése a békéért.

Kiss Anna, Majzik Attila

A futást a békeláng vezeti, hétfőn Szegeden, Algyőn, Hódmezővásárhelyen és Szentesen is járt a fáklya a nemzetközi futócsapattal.


Algyőn többen is csatlakoztak a sportolókhoz, valamint egy rövidebb távon a több mint 200 helyi óvodás is velük tartott, akik műsorral és közös táncházzal örvendeztették meg a messziről jött vendégeket. Molnár Áron polgármester kiemelte, Algyő egy sportos község, ezért is csatlakoztak a programhoz. Szentesen a Kossuth téren óvodások és iskolások várták a futókat.

 

 Az algyői óvodások műsorral és táncházzal is várták a futókat. Fotó: Kuklis István - GALÉRIA


– Mi egy kilométert futunk velük. Rajzoltunk táblákat is, ezekkel szurkolunk nekik – mondta izgatottan Töröcsik Laura, a Kiss Bálint Református Általános Iskola tanulója.


Dósai-Molnár Szilvia is Szentesen csatlakozott a futókhoz, ő Csongrádig kísérte őket. – Nagyon örülök, hogy ennyien csatlakoztak hozzánk, ez egy nem mindennapi alkalom, hogy a békéért futhatunk. A gyerekeknek nincs megkötve, hogy mennyit fussanak, én Csongrádig futok velük, és aztán persze vissza Szentesre – mondta el a futónagykövet.

 

A békéért futottak. Óvodások és iskolások kísérték a békefutókat Csongrád felé. Fotó: Majzik Attila - GALÉRIA


A Peace Run futói 333 kilométert tesznek meg Magyarországon, Csongrád után Kecskeméten át tartanak észak felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!