Szeged és környéke

2019.08.31. 18:53

73 parkolót alakítanak ki a Lomnici utcában, de féltik a fákat a makkosházi lakók

Nem jó helyen épülnek a parkolók, és sok növényt áldoznak be értük - mondja a Lomnici utcában élők egy része. A képviselő ígéri, nem lesz kevesebb fa a beruházás végére.

Munkatársunktól

– Most hat parkolóhely van a házunk előtt. Ha kivágják a sövényt és a fákat, eggyel több lesz. Szerintünk ezért nem éri meg kárt okozni a környezetben – panaszolta lapunknak többek véleményét képviselve a Lomnici utcában lakó Papné Palóc Katalin a nemrég indult parkolóépítéssel kapcsolatban. Azt is sérelmezik, hogy előzetesen nem kaptak megfelelő tájékoztatást a beruházásról, amelynek kivitelezési tervével nem értenek egyet. Fölvetették, a Lomnici utca elején vannak olyan szabad területek, amelyek inkább alkalmasak lennének parkolónak. Kiváló helynek vélik a töltés és a „kockaházak" közti zöld sávot is, ahová az áramszolgáltató légvezetéke miatt amúgy sem lehet fákat telepíteni vagy magas építményt fölhúzni. Jelenleg a Lomnici és az Agyagos utca sarkán folyik a parkolóépítés. Szerintük ezek a helyek például balesetveszélyesek, mert kanyarban vannak, nem beláthatók.

Makkosházon a parkolási gondok kezelése érdekében 73 parkolóhelyet alakít ki az önkormányzat október végéig. Erről tavaly nyáron tartott közös lakossági fórumot Kozma József és Mészáros Tamás önkormányzati képviselő, amelyen megjelent a városi főépítész is. Már akkor is sokan adtak hangot nemtetszésüknek.

Készülnek a parkolók a Lomnici és az Agyagos utca sarkán. FOTÓ: FRANK YVETTE

Készülnek a parkolók a Lomnici és az Agyagos utca sarkán. FOTÓ: FRANK YVETTE

– Három és fél éves tervezés után láttunk neki az építkezésnek. A tervek nyilvánosak, aki kéri, azoknak kiadjuk. Igyekeztünk úgy tervezni, hogy zöld területeket ne szüntessünk meg. Legalább annyi zöld növény lesz helyben a beruházás végén, mint előtte volt – ígérte lapunknak Kozma József.


A panaszosok javaslatára azt mondta, inkább az összefüggő zöldterületeket óvták, a mozaikosabb részekre tervezték a parkolókat, amelyek javítanak majd az áldatlan parkolási helyzeten az utcában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!