Szeged és környéke

2019.08.09. 09:42

A kényelmetlen ülőhelyekre panaszkodnak

A Zöld Város Program keretében a nézőtér felújítására is jutott az uniós forrásból, de úgy tűnik, nem voltak kellően körültekintőek tervezők, kivitelezők. A nézők kényelmetlenségre panaszkodtak, szerintük nem volt jelentős a fejlesztés.

Kiss Anna

Hiába újították meg az Újszegedi Szabadtéri Színpadot és környezetét, a nézők kényelmére azonban nem ügyeltek – ez derült ki legalább is olvasóink panaszaiból. Két év kihagyás után július 19-én tartottak újra előadást a ligetben lévő színpadon, azonban nemcsak a bemutatott Don Juan színdarab keltett rossz érzéseket a nézőkben, hanem az ülőhelyek kényelmetlensége is. Véleményeiknek cikkünk alatti kommentjeikben adtak hangot, elmondásuk szerint nem volt olyan jelentős a fejlesztés, mint ahogyan azt előzetesen kommunikálták, hiszen 2-2 szál falécen kell a többórás előadásokat végignézni. Emellett a hangosítással sem voltak elégedettek, bár ez a probléma Dóm téren is sokszor előjön.

Megkerestük a városvezetést, értesültek-e a panaszokról. Elmondásuk szerint a szabadtéri igazgatósága arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy hozzájuk nem érkezett panasz az ülőhelyekre, illetve a hangosítás minőségére vonatkozóan. Mint írták: az újszegedi Erzsébet-liget teljes körű felújítása csaknem egymilliárd forintba került, de a szegediek kérésének, igényének megfelelően újjászületett a szabadtéri színpad is, ahol az önkormányzat saját forrásból mintegy százmillió forintot biztosított a színpadtechnika korszerűsítésére.


Valóban történt fejlesztés uniós forrásból, így van végre büféje és mosdója a ligetnek a színpadnál, ezek megnyitására több hónapot kellett még várni a rekonstrukció átadása után, a nézőtér padjainak fémszerkezetének felújítására és a faszerkezet cseréjére is jutott, kérdés persze, hogy mekkora összeg. A legjelentősebb a világítástechnika megújulása volt: egy úgynevezett felső truss szerkezetet, oldalsó tornyokat és új frontvilágítást is kapott a színpad.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!