Szeged és környéke

2019.09.10. 21:55

100 kiló hasisért 6 év börtön

Több mint száz kilogramm ha­sist és csaknem kilenc ki­ló marihuánát próbált 2017 de­cemberében Magyarországra csempészni az a szerb férfi, akit a Szegedi Ítélőtábla jogerősen elítélt.

Munkatársunktól

Több mint száz kilogramm ha­sist és csaknem kilenc ki­ló marihuánát próbált 2017 de­cemberében Magyarországra csempészni az a szerb férfi, akit a Szegedi Ítélőtábla jogerősen elítélt. A vádlott 6 év 9 hónapot kapott, ahogy korábban első fo­­kon, de szabadságvesztését fegyház helyett az enyhébb végrehajtási foknak megfelelő börtönben kell letöltenie. 6 évre az ország területéről is kiutasí­tották.


A férfi autóját ismeretlen személyek Koszovóban alakították át csempészetre, akik az ő tudtával és beleegyezésével hasistéglákat és marihuánacsomagokat rejtettek el benne. Ismeretlen megbízói ezer eurót ígértek neki, ha Pristinából Ausztriába, Linzbe szállítja a drogot. A röszkei pénz­­ügyőröknek azonban gya­­­­nús volt az autó és a hozzá kap­­csolt tréler, ezért alaposan át­­vizsgálták a járműveket. A kocsiban kialakított rejtekhelyekről került elő a kábítószer, 42 csomagban.


A szerb férfi a büntetőeljárás során megtört, és a bűnösségre is kiterjedő val­­lomást tett. A másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtáblán ügyvédje igazságügyi elmeorvos-szakértői vizsgálatot kért, mert 2017-es dokumentumok szerint védence paranoid skizofréniában és súlyos depresszióban szenvedett.


A vizsgálat során azonban kiderült, hogy a vádlott nem gyengeelméjű, nem elmebeteg. Bár valóban depressziós, de semmi nem tá­masztotta alá, hogy a bűncselekmény elkövetésekor olyan betegsége lenne, ami miatt ne lehetne büntetni. Az ítélet jogerős, ellene már nem lehet fellebbezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!