Szeged és környéke

2019.09.10. 13:39

Fidesz: Ne adják el az I-es kórházat!

Az I-es kórház eladása ellen tiltakozik a Fidesz. Tápai Péter, a párt helyi alelnöke sajtótájékoztatón arra hívta fel a figyelmet, hogy az épületet a város ajándékba kapta.

Suki Zoltán

A Fidesz-KDNP a 2009-es, első meghirdetés óta ellenzi az I-es kórház eladását, és azt kérik, hogy a város ne adja el az épületet – mondta a szegedi Fidesz alelnöke keddi sajtótájékoztatóján. Tápai Péter emlékeztetett, hogy 1813-ban a nyílt meg az I-es kórház, ami kifejezetten a szegények kórháza volt, és magánadományokból épült.


– Úgy gondoljuk, hogy Szegednek szüksége van az egészségügyi ellátásra, amiről Botka László lemondott az egyetem javára – jelentette ki Tápai Péter, aki azt is elmondta, hogy a Fidesz-KDNP azon lesz, hogy ez az ingatlan az egyetemhez kerüljön.


A szegedi Fidesz egyúttal arra kéri Nemesi Pál független polgármesterjelöltet, hogy járjon közbe az ingatlan megtartásáért.

Hiba lenne eladni az I-es kórházat a Fidesz alelnöke szerint.

A kórházról a Délmagyarország már többször is írt. Áprilisban azt, hogy a tíz évvel ezelőtti árához képest már 30 százalékkal olcsóbban is eladta volna a szegedi önkormányzat a kórház és pszichiátria ingatlanegyüttesét, de még így sem találnak rá vevőt.


Fendler Judit, az egyetem kancellárja pedig egy interjúban beszélt arról, hogy hidegzuhanyként érte őket, amikor meglátták, hogy a város újsághirdetésben kínálja eladásra az épületeket.


– Volt egy olyan megegyezésünk a várossal, hogy ha nekünk átmeneti kapacitásként, felújítások miatt kell az ingatlan, akkor a rezsiért cserébe használhatjuk. Szóban ígéretet kaptunk arra, hogy nem hirdetik meg, amíg szükségünk van rá. Így meglehetősen rosszulesett, amikor egy újsághirdetésből tudtuk meg, hogy árulják az ingatlant. Nagy bajban lennénk, ha eladnák, az elmondottak miatt. Nincs jó állapotban a volt I-es kórház, de ideiglenesen irodákat is tudunk oda költöztetni. Ha mégis megvenné egy befektető, akkor hat hónapunk van a kiköltözésre a szerződésünk szerint – mondta akkor lapunknak a kancellár.


 

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!