Szeged és környéke

2019.09.09. 22:32

Kiállítás azért, hogy ne a drogot válasszák!

A drogprevenció kérdése újra és újra előjön. Szakmai fórumok témája, hogyan lenne érdemes foglalkozni a gyerekeket oly nagy százalékban érintő problémával. A szakemberek létrehoztak egy határokon is átívelő interaktív kiállítást, amely tegnap nyílt meg a szegedi Szent-Györgyi Albert Agórában.

– Próbáljuk a gyerekekkel megbeszélni: Mik azok a drogok? Hogyan működnek? Melyiknek milyen hatása van? Igyekszünk együtt végiggondolni, hogy miért kell erről az egészről egyáltalán beszélni – mondja Varga Dániel, a Köztes Átmenetek – a drog című interaktív, multimediális kiállítás tulajdonosa, szakmai vezetője tegnap a szegedi Szent-Györgyi Albert Agórában.

 

Kiállítás azért, hogy ne a drogot válasszák. Fotó: Török János - GALÉRIA


Itt kap helyet a prevenciós kiállítás, amely lehetőséget teremt képzett szakemberek vezetésével a drog probléma tematikájának körbejárására, a kezdetektől a szenvedélybetegségig. Az installáció szeptember 9. és október 4. között látogatható. Az ingyenes program 15 fős csoportokban, másfél órában zajlik. Előzetes bejelentkezés szükséges a az [email protected] email címen.


Az IPA NoDrugs név alatt futó drogprevenciós projekt a szegedi Szent Gellért Társaság a határon túli magyarság támogatásáért és a temesvári Szórvány Alapítvány partnerségében realizálódott a Románia-Magyarország Interreg Határon Átívelő program finanszírozásával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!