Szeged és környéke

2019.01.08. 15:47

3 emberéletet követelt a 2 eset: brutális szülőgyilkosság és féltékenység miatti emberölés is történt tavaly a megyében

Tavaly január elsején egy fiatalember végzett brutálisan a barátnőjével egy Szatymazi utcai lakásban Szegeden. Májusban pedig egy nő ölte meg saját szüleit Hódmezővásárhelyen. Az élettársa is segített neki. Három ember halt erőszakos halált tavaly Csongrád megyében.

Suki Zoltán

Gyilkossággal kezdődött a 2018-as év Csongrád megyében. Szegeden, a Szatymazi utcában január 1-jén ölte meg barátnőjét egy szerb–magyar kettős állampolgárságú férfi, valamikor 7 és 9 óra között. A fiatalok szilveszterezni érkeztek Szegedre. December 31-én előbb az ismerősük lakásban találkoztak ismerőseikkel, ahol a férfi megivott hét deci tömény alkoholt, amitől berúgott.


Ezután elmentek az egyik szegedi szórakozóhelyre, ahol tovább ivott. Reggelig szórakoztak, akkor mentek vissza a szállásukra, ahol később összevesztek. A lány azt mondta, hogy az ivás miatt szakít a férfival, aki ezt látszólag elfogadta, és mindketten lefeküdtek aludni.


A fiatal férfi azonban nem sokkal később felkelt, és váratlanul a lánynak esett. Fojtogatta, és a fejét többször is a falba verte. A lány a helyszínen belehalt a verésbe. A fiatal férfi pedig öngyilkosságot kísérelt meg, de ez nem sikerült neki, és végül az egyik szomszédnak szólt, aki értesítette a mentőket és a rendőröket.

 


Ebben az ügyben azóta már ítéletet is hozott a Szegedi Törvényszék. A tárgyaláson az ügyész 12 év börtönbüntetés kiszabását indítványozta. Az utolsó szó jogán a férfi – aki egyébként már a kezdetektől elismerte bűnösségét – többször is elmondta, hogy megbánta, és nagyon sajnálja, amit tett. Végül tíz év börtönbüntetésre ítélték, ami egyelőre nem jogerős, mert a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.



Azonnal értesítették a mentőket, a tűzoltókat és a rendőröket is. Később kiderült, hogy a holttesteket a körzeti megbízott találta meg, és azonnal feltűnt neki, hogy nem a tűz végzett az asszonnyal és a férfival. Koponyasérüléseket találtak rajtuk.


A helyszínre hívták a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi forró nyomos szolgálatát, akik szintén arra jutottak, hogy gyilkosság történt. Kiderült, hogy a 87 éves férfi és 78 éves, mozgásában korlátozott felesége a lányukkal lakott a családi házban. A szülők azonban nem kedvelték a lány élettársát, aki már többször ült börtönben. Ráadásul legutóbbi szabadulását után be is költözött a ház melléképületébe a lányhoz.

 


A pár folyamatosan ivott, emiatt pedig állandóan veszekedtek a lány szüleivel. Már a tragédia estéjén úgy döntöttek, hogy bántani fogják az időseket. Később bementek a főépületbe, a lány az édesapját a konyhában szóval tartotta, míg az élettársa hátulról agyonverte az idős férfit, aki azonnal belehalt a sérüléseibe. Ezután a hálószobában pihenő mozgáskorlátozott asszonnyal is végzett.


Az volt a tervük, hogy felgyújtják a házat, amiben majd felrobban a gázpalack, és így eltüntetik a nyomokat. A tüzet meg is gyújtották, és utána a városban kocsmákban töltötték az éjszakát. A kora hajnali órákban, amikor hazaértek, látták, hogy nem sikerült a tervük, nem ég a főépület. Amikor kinyitották az ingatlan ajtaját, akkor lobbant lángra a tűz.


A pár ellen több ember sérelmére elkövetett emberölés miatt indult eljárás a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon, jelenleg is letartóztatásban vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!