Szeged és környéke

2012.08.25. 10:46

300 kiló marihuána egy macedón kamionban

A feketepiacon 580 millió forintot ér az a 286 kilogramm marihuána, amit a NAV pénzügyőrei találtak egy macedón kamionban.

MTI

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 286 kilogramm, mintegy 580 millió forint feketepiaci értékű marihuánát foglaltak le egy üresnek jelzett teherautóból Röszkén - közölte a NAV szóvivője szombaton az MTI-vel.

[namelink name="Suller György Attila"] tájékoztatása szerint pénteken egy macedón állampolgárságú férfi egy macedón rendszámú kamionnal jelentkezett belépésre. A jármű a fuvarokmányok alapján árut nem szállított.

300 kiló marihuána egy macedón kamionban. Fotó: NAV (galéria)


A NAV pénzügyőrei a kockázatelemzés alapján döntöttek a jármű röntgenvizsgálata mellett, a röntgenkép elemzésekor a pótkocsi aljában a kábelszállító dobban eltérő sűrűségű anyag látszott. A szigorított ellenőrzésnél a pénzügyőrök azt tapasztalták, hogy a jármű padlózatát cementtel felszórták, ezzel próbálva elrejteni a pótlólag beépített takarólemezt. Miután azt eltávolították, 260, barna ragasztószalagba tekert csomagban, összesen 286 kg marihuánagyanús anyag került elő.

A megközelítőleg 580 millió forint feketepiaci értékű kábítószergyanús anyagot és az átalakított járművet, valamint a sofőrt a NAV pénzügyőrei átadták a rendőrség munkatársainak, ahol a macedón állampolgárságú féri ellen, visszaélés kábítószerrel bűntett megalapozott gyanúja miatt eljárás indult.

300 kiló marihuána egy macedón kamionban. Fotó: NAV (galéria)


A közlemény kitér arra is, hogy idén már másodszor találnak több száz kilogrammnyi kábítószert Röszkén, mert januárban egy szintén macedón férfi próbált Magyarországra becsempészni 353 kilónyi marihuánát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!