Szeged és környéke

2010.03.18. 13:13

300 millióért megveszi a Virág cukrászdát Szeged

Szeged - 30 igen és 7 tartózkodás mellett úgy döntött csütörtöki rendkívüli ülésén a szegedi közgyűlés, hogy megveszi a Nagy Virág tulajdonjogát és a Kis Virág bérleti jogát.

Delmagyar.hu

A szegedi városi közgyűlés mintegy háromnegyed órás vita után 30 igen és 7 tartózkodás mellett úgy döntött, hogy él elővásárlási jogával, és megveszi 300 millió forintért a Nagy Virág tulajdonjogát és a Kis Virág bérleti jogát.

Botka László polgármester az ülésen hangsúlyozta: a belváros nevezetességének megmentésére nem volt más lehetőség. Ha a jelenleg magántulajdonban, de már felszámolás alatt álló Nagy Virág épületét a város nem veszi meg, a jogszabályok szerint nem lett volna lehetősége az új tulajdonost arra köteleznie, hogy cukrászdaként működtesse az ingatlant.

A polgármester szerint a belváros nevezetességének megmentésére nem volt más lehetőség. Fotó: Schmidt Andrea

A polgármester szerint a belváros nevezetességének megmentésére nem volt más lehetőség.
Fotó: Schmidt Andrea

Hüvös László, a Fidesz frakcióvezetője is úgy vélte, a Virág olyan érték, amelynek helye van az önkormányzati vagyonban, és közös felelősség, hogy továbbra is cukrászdaként működjön. Ugyanakkor szerinte törvénytelen a lakásalapból finanszírozni a vásárlást, más forrást kellett volna keresni.

Arról is határoztak a képviselők a csütörtöki rendkívüli ülésen, hogy nyilvános pályázat után, profilkötöttséggel adják majd bérbe a cukrászdát.

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a holnapi Délmagyarországban és Délvilágban is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!