Szeged és környéke

2009.10.26. 20:17

8 ezer eurót fizettek a Tiszába fúlt albánok

Családonként 6-8 ezer eurót fizettek az embercsempészeknek azok a menekültek, akik még október közepén borultak csónakjukkal a Tiszába Röszkénél.

Delmagyar.hu

Feladta magát az az embercsempész Kosovska Mitrovicában, aki koszovói albánokat próbált a Tiszán keresztül Magyarországra juttatni.

Ismeretes, a csónak, amelyben 19 utaztak, Röszkénél felborult, mindössze egy, azóta a békéscsabai menekülttáborban lakó 29 éves fiatalember és két kisgyermeke élte túl a tragédiát, a holtestek jelentős részét azóta sem találták meg sem a magyar, sem a szerb szakaszán a folyónak.

A férfinak az volt a feladata, hogy összeszedje a pénzt – családonként 6-8 ezer eurót – a 19 embertől és átadja az embercsempészeknek, ha családok szerencsésen megérkeznek az Európai Unióba. Kiderült az is, Martonos egyik kikötőhelyéről indultak el a koszovóiak a Tiszán azzal a csónakkal, amelyikkel Röszkénél a vízbe borultak. Mivel az embercsempész önként adta fel magát, ezért nem vették őrizetbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!