Szeged és környéke

2009.03.08. 20:02

88 helyre hívták a tűzoltókat vasárnap a szél miatt

Összesen 88 helyre hívták a tűzoltókat vasárnap kora reggeltől délután fél ötig az időjárás miatt. Legtöbb esetük a fővárosi, a Pest megyei és a Veszprém megyei tűzoltóknak volt.

Legtöbbször fák dőltek ki, de volt kémény-omlás és más épületkárok is. Szombaton és vasárnap csak a szél miatt összesen 152 helyen dolgoztak tűzoltók az országban. A tüzekkel és balesetekkel együtt több mint kétszer több dolguk volt a tűzoltóknak, mint egy átlagos hétvégén.

Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője a Független Hírügynökséget úgy tájékoztatta: az időjárás miatt délután fél ötig 88 helyre kellett vonulniuk a tűzoltóknak vasárnap. A szombati 64 esettel együtt a hétvégén csak a szél miatt 152 helyre kellett menni segíteni. Az esetek kétharmadában kitörött fákat kellett eltávolítani, de voltak leszakadó reklámtáblák, megsérült tetők és egyéb épületkárok is.

Vasárnap Veszprém megyében 18, Pest megyében 17, Budapesten pedig 16 riasztást kaptak, ezekben a megyékben okozta a legtöbb gondot a szél - mondta Szentes György.

Százhalombattán egy négyemeletes épület oldalfaláról bontotta le a szél teljes egészében a szigetelést. Áporkán a víztorony bádogborításából szakított le egy táblát, Érden pedig egy épülőfélben lévő műhely oromfalát döntötte a padlásra. A szél megbontotta a monori posta homlokzati vakolatát, a tűzoltóknak kellett leverni a gyalogosokra veszélyt jelentő részeket. Piliscsabán a benzinkútnál egy 20 méter magas fa a másikra dőlt, veszélyeztette a forgalmat, csak daru és létra segítségével tudták feldarabolni a tűzoltók.

A Bács-Kiskun megyei Kerekegyházán egy ház kéménye dőlt le. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagykállón egy lakatlan ház oldala dőlt ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!