Szeged és környéke

2016.05.29. 00:16

99 éves franciatanárával ünnepelt a ´66-os osztály

Szeged - Ötvenéves osztálytalálkozót tartottak szombaton a Radnótiban. A díszvendég az egykori franciatanár volt, aki 99 évesen is eljött a régi gyerekekhez.

Timár Kriszta

- Jó osztály volt, csupa fiúk. Emlékszem, volt velük párhuzamosan egy lányosztályom is, mindig mondtam, hogy fiúk, jöttem hozzátok pihenni - idézte fel az egykori 4/A osztály ötvenéves osztálytalálkozóján a múltat Kovács Béla. A 99 éves franciatanár volt az egyetlen pedagógus, aki részt vett a jubileumi összejövetelen.

– Igyekszek mindenhol ott lenni és a régi gyerekekkel találkozni, de azt hiszem, ennek lassan vége. Hárman kellettek, hogy feltámogassanak a lépcsőkön – nevetett az idős pedagógus, akire egykori tanítványai úgy emlékeznek: kemény ember volt.

Az 1966-os reál osztály 30 érettségizőjéből 25-en eljöttek a szombati találkozóra.

99 éves franciatanárával ünnepelt a ´66-os osztály. Fotó: Török János

99 éves franciatanárával ünnepelt a ´66-os osztály.
Fotó: Török János
– Négyen már meghaltak, az ő sírjukat megkoszorúztuk. Ugyanígy tettünk egykori osztályfőnökünk, Arató Ádám és két másik tanárunk emléktáblájánál az iskolában – mondta el a főszervező Hődör István, akitől azt is megtudtuk, ők még annak idején hat napot jártak iskolába. – Szombatonként autószerelést tanultunk, de ez csak arra volt elég, hogy kaptunk egy papírt, ami feljogosított a továbbtanulásra. De egyikünkből sem lett autószerelő. Orvos, mérnök, diplomata, matematikus és színész viszont kikerült ebből az osztályból.

Az egykori Radnótis férfiak az iskolaépületben emlékeztek, beszélgettek, majd egy étteremben megebédeltek és nosztalgia fényképvetítést tartottak. És megígérték egymásnak: nemsokára újra találkoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!