Szeged és környéke

2012.08.24. 23:11

A 10. emeleten 33,8 fokot mértek

Szeged - Tombol a hőség a megyében, 40 fok körüli értéket mutattak a hőmérők tegnap Szegeden. A melegrekord azonban nem dőlt meg, vasárnap estére, hétfő hajnalra pedig a megyét is eléri a hidegfront.

Báthory Anikó

Hűtött ásványvízzel és törülközővel vészelik át a hőséget a munkások a Dugonics téren. – A kocsimban van a hűtőtáska, amiben a vizet tartom – mondta Lajtár István, aki a markolón dolgozik. Óránként tartunk 10 perces szünetet, akkor frissítjük magunkat, a munkagépben ugyanis rögtön felmelegedne a folyadék.

Szinte elszédültek a hőségtől a Feketesas utcai T-Mobile ügyfelei, amikor kiléptek az utcára. Nem csoda, hiszen az üzletben nagyon kellemes a hőmérséklet, egész nap működik a klíma, a bejáratnál pedig limonádéval és ásványvízzel kínálják a betérőket. A forróság az állatokat is megviseli. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a napokban egy kutya is betért hűsölni az üzletbe, amikor ugyanis kinyílt az ajtó, az állat beszaladt.

Bali Jánosnénak is elege van már a hőségből: 33,8 fokot mutat a hőmérője a 10. emeleti otthonában. Fotó: Karnok Csaba

Bali Jánosnénak is elege van már a hőségből: 33,8 fokot mutat a hőmérője a 10. emeleti otthonában. Fotó: Karnok Csaba

Arra is kíváncsiak voltunk, hogyan viselik a kánikulát a panelházakban. A tizedik emeleten élő [namelink name="Bali Jánosné"] egész nap lehúzva tartja a redőnyöket.

– Hideg vizet iszom, és gyakran lezuhanyozom. 30 fok felett van a hőmérséklet napközben – mondta az asszony. Ottjártunkkor 33,8 fokot mutatott a hőmérője.

A rekkenő hőség ellenére nem dőlt meg a melegrekord. Tegnap délután a Meteorológiai Szolgálat szegedi állomásán 39,4 fokot mutatott a hőmérő. A belvárosban pár tized fokkal volt melegebb. Éjjel 19-20 fokig hűlt a levegő. A hétvégén azonban búcsúzik a kánikula: jövő héten már kellemes nyári idő lesz, 28-30 fokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!