Szeged és környéke

2016.05.01. 14:55

A gyerekek élvezték legjobban a munka ünnepét - galéria, videó

Megkímélte az eső a majálisozókat a hétvégén Szegeden. A középiskolai ballagások miatt szombaton még kevesebben látogattak ki a ligetbe, ahol vasárnap már hömpölygött a sörrel, lufival és vattacukorral felfegyverkezett tömeg. Ön is ott volt? Akkor Frank Yvette fotóriporter kollégánk óriásgalériájában nagy valószínűséggel megtalálja magát!

delmagyar.hu

 – Minden vackot megveszek neked Hanna, megígérem – mondta egy anyuka háromévesforma szöszi kislányának az újszegedi majális bejáratánál a ligetben. A munka ünnepe a hétvégén a kisgyerekek ünnepe volt – állapítottuk meg. A szülők próbálták csemetéik minden kívánságát teljesíteni. Az apró karokra hamar lufi-, a csöpp kezekbe kürtőskalács vagy vattacukor került.

                                                                      www.dronair.hu


Fehér Zoltán igazi keresztapaként viselkedett. Hatéves, Dorina nevű keresztlányát vitte magával majálisozni. – Tizenöt-, húszezer forintot biztos ráköltök a ligetben. Hat vagy hét forgóra ült fel, most jön a lufi – mondta a fiatalember, miközben Dorina csuklójára a léggömbárus egy lila színű, hernyó alakú lufit kötött. Szombaton a középiskolai ballagások miatt ebédidőben alig lehetett néhány embert látni a büfék előtt ácsorogni. Vasárnap azonban már sokan választották a szabad ég alatti piknikhangulatot a liget fái alatt. Ekkor húzták fel a pártok is sátraikat, ahol a napi politika adagolása mellé a sorban állók bográcsost vagy virslit is kaptak. Akit nem érdekelt a politika, de nem volt pénze, az sem maradt éhen.

Csúcsra jár a majális az újszegedi ligetben. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA


A Boldogságfalva szeretetkonyhája ötszáz rászorulónak vegetáriánus székelykáposztát osztott ki. A két napos majálison a Délmagyarország hoszteszei kiadónk szegedi élménykereső applikációját, a Frappét telepítették az érdeklődők okostelefonjára, ami mellé bort, a Délmagyarország szakácskönyveit és a szegedi hadipark belépőit adták ajándékba.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!