Szeged és környéke

2019.07.02. 14:31

A Homokhátság Legjavát örömmel kínálják Bordányban - Cél, hogy felkerüljenek egy országos üzletlánc polcaira

Bordány - Igazi sikertörténet a bordányi zöldség- és gyümölcsfeldolgozó szociális szövetkezet, ahol Legjava márkanéven, kézzel válogatott zöldségekből és gyümölcsökből készítenek egyedi ízvilágú szószokat, krémeket, lekvárokat és chutney-kat. A cél, hogy egy országos üzletlánc polcaira is felkerülhessen Bordány büszkesége.

Arany T. János

– A napokban főztünk le 220 üveg rozmaringos meggychutney-t, hamarosan indul a barackszezon, amikor az egyik legnépszerűbb termékünk, a pezsgős őszibarack gyártása is elkezdődik. Összesen 15 termékünk van, lekvárok, szószok, chutney-k, gyümölcslevek – sorolta a bordányi Homokhátság Szíve Zöldség- és Gyümölcsfeldolgozó Szociális Szövetkezet üzemvezetője, Csávás Norbert a Legjava márkanévvel ellátott termékeket. A raktárban hűvös halomban sorakoznak az elkészült termékek, köztük az igen keresett natúr, mindenmentes almalekvár.


– A szövetkezet 2017-es megalakulásának egyik célja a közmunkások foglalkoztatása mellett a felvevőpiac biztosítása volt a helyi termékeknek: gyümölcsöknek és zöldségeknek. Helyi termelőktől, helyi alapanyagokból készül nálunk minden, köztük olyan különlegességek mint a borsos-mentás eperszósz, vagy a csípőspaprika-krém és a hétfűszeres paprikaszósz – sorolta Tanács Gábor, Bordány polgármestere.

Sólya István az egyik legnépszerűbb terméküket mutatja. Fotó: Török János

Sólya István az egyik legnépszerűbb terméküket mutatja. Fotó: Török János

A szövetkezet nyolc hátrányos helyzetű munkavállalót foglalkoztat. Fő tevékenységi körük a zöldség-gyümölcs feldolgozása. A szövetkezet gyártja és forgalmazza az egyedi, exkluzív megjelenésű Legjava termékeket, amelyekkel eddig kiállításokon és kézműves vásárokon, piacokon mutatkoztak be nagy sikerrel.

A frissen lefőzött termékek gyülekeznek a szövetkezet raktárában. Fotó: Török János

A frissen lefőzött termékek gyülekeznek a szövetkezet raktárában. Fotó: Török János

A település szélén lévő üzemben egy hónapja főzőüstöt szereztek be, amivel duplájára nőtt a feldolgozókapacitás. Tanács Gábor hozzátette, sikeresen pályáztak a dm-drogerie marktnál, és jelenleg azon dolgoznak, hogy az áruházlánc polcaira kerülhessen Bordány büszkesége, a Legjava termékcsalád kínálata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!