Szeged és környéke

2019.01.09. 16:18

A ˝karácsony vége˝ tábla - fotó

Szegeden, a Csongrádi sugárúton, a felújított trolimegállónál fényképezte le olvasónk ezt a fenyőfát. Valószínűleg nem így állt egy lakásban, pedig ez jó erős, stabil talp, nem borul könnyen.

Munkatársunktól

Valahogy idekerült, mint Nagy Zoárd, a lépkedő fenyőfa Lázár Ervin meséjében, A Négyszögletű Kerek Erdőben. Most pedig, mint egy tábla, megállítja a járókelőt: tessék átgondolni, hogyan telt a karácsony, jutott-e elég idő pihenésre, elkerülte-e a családot a vírus. Elég ünnepi volt ez az ünnep? Ha nem, mi hiányzott belőle, ami máskor megvolt?

Fenyőfa, különleges talppal.

Fenyőfa, különleges talppal.

Egyáltalán: volt-e otthon ilyen, igazi karácsonyfa? Tényleg nem akarta, hogy miatta is elpusztuljon egy növény, és inkább műfenyőt díszített a gyerekekkel? Tényleg tudja, hogyan árt a legkevésbé a természetnek, miközben örömet szerez a családjának? Fenyőt nem vesz ilyenkor, de máskor vágott virágot igen? Az nem pusztul el ugyanúgy, mint a fenyő? Egy élet értékét ki lehet fejezni pénzben? A kínai műfenyőgyártókat akarja-e támogatni, vagy a hazai fenyőfatermesztőket?


Ezen most megint lehet gondolkodni, mint tavaly, majdnem egy évig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!