Szeged és környéke

2019.03.04. 13:14

A magyarok a heroint, az osztrákok a csempészt találták meg - videó

Az osztrák hatóságok közreműködésével vettek őrizetbe egy szerb férfit a Csongrád megyei nyomozók, akit kábítószer-birtoklás miatt köröztek.

A feltételezett elkövető még 2015 szeptemberében egy külföldi autóbusz utasaként jelentkezett belépésre a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen. A hatóságok a jármű utasterében, két ülés között, becsomagolva heroin gyanús anyagot találtak, melyet a Csongrád megyei nyomozók lefoglaltak.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

A magyar rendőrök 2017 májusában azonosították a csomag tulajdonosát és a szerb férfi ellen európai elfogatóparancsot rendelt el a bíróság. Ez alapján a busz egykori utasát a napokban az osztrák hatóságok letartóztatták, majd a nemzetközi együttműködés keretében 2019. február 28-án kiadták a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságnak.


A 29 éves szerb állampolgár ellen kábítószer-birtoklása bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A nyomozók a férfit őrizetbe vették, és az illetékes ügyészségen előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására - írta a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!