Szeged és környéke

2013.06.02. 21:06

A titkos kert

Szeged - „A madár szeme legyen éles!" Ez Pölös Zoltán természetfotós új tudománya.

Újszászi Ilona

Mint ahogy azt is tudja: ha a virágot vagy a faágon pihenő gerlét nemcsak nézzük, de látjuk is, a világot értjük meg.

Egységben látja és láttatja a természetet Pölös Zoltán: rügy formájú ígéretként, virág alakú tobzódásként, termésbe foglalt hasznosságként. „Művészetén keresztül a létezés mindhárom aspektusáról – az önlétről, az ittlétről és a nemlétről is – van érvényes mondanivalója" – fogalmazott Dömötör Mihály fotóművész A tikos kert tárlatnyitóján.

A titkos kert. Fotó: Pölös Zoltán  (galéria)

A fényképezőgép kezelését [namelink name="Pölös Zoltán"] Balázs Béla-díjas természetfotós nagyapjától, Tildy Zoltántól leste el. Ám a látásmód, a komponálás csakis a testében felnőtt, de szívében örök gyermek, mert Down-kórral világra jött fiatalemberé. „Nyers képei", vagyis a géppel rögzített teljes képkockái kerülnek a paravánra. Önmaguknál többet mondó fotói még megtekinthetők a Szegedi Tudományegyetem központi épületében rendezett tárlaton, állandóan ott díszlenek az egyetemi gyógypedagógus-képző intézet Hattyas sori tantermeinek közelében, illetve a szemészeti klinika folyosóján. Lépjünk be a titkos kertbe!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!