Szeged és környéke

2019.06.26. 13:53

A Valahol Európábanból a Pinceszínház színpadára állt a gyerekszínész Szügyi Boglárka

A Pinceszínház választása idén a Tessék engem elrabolni! című filmre esett, amely Márton Klára azonos című regénye alapján készült. Ezt állították színpadra. Közel 70 gyerek jelentkezett, a legügyesebbekkel találkozhattunk múlt pénteken a bemutatón. Köztük van a harmadikos Szügyi Boglárka is, ő volt a Valahol Európában Pötyije.

Munkatársunktól

Ő egy Vesztergom Andrea-­verssel készült, címe: Kistestvérem született. Azt kérték tőle, hogy tegyen úgy, mintha egy cumit keresne a teremben, mi­­közben szaval. Ez nem lehetett akadály számára, hiszen az iskolai versmondó versenyen is részt vett. Énekelnie is kellett persze. Pötyi dalát vitte, de a rendező, Janik László, mást szeretett volna hallani. Ez se fogott ki rajta, elénekelt egy népdalt.

Szügyi Boglárka is fellép a Pinceszínház új darabjában. FOTÓ: FRANK YVETTE

Szügyi Boglárka is fellép a Pinceszínház új darabjában. FOTÓ: FRANK YVETTE

– Mielőtt jelentkeztem, megnéztem a filmet, mikor pedig be­kerültem, a könyvet is elolvastam. A kedvenc részem, mikor Misi az Elefánttal beszélget. Én egyébként Zsuzsit alakítom. Az egyik jelenetben egy verekedés során beárulom azt, aki kezdte, de közben a saját hibám is be­ismerem. Zsuzsi egy őszinte ka­­rakter, kedvelem.


A darab zenéjét Varga Bálint szerezte. A dalok is nagyon tetszenek Boginak, kedvence az, amit Ági néni énekel, akit Kálmán Zsófia játszik. A koreográfust, Nemes Rolandot pedig már ismerte, a Valahol Európában darabban álltak együtt színpadon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!