Szeged és környéke

2011.09.20. 21:37

A víg özvegyről rajzoltak a gyerekek

Szeged - Százezer forint jutalmat adott a Szegedi Szabadtéri Játékok azoknak a rászoruló gyerekeknek, akik szép eredményt értek el A víg özvegy című produkcióhoz kapcsolódó rajzpályázaton.

Munkatársunktól

Az 1. helyezett 40 ezer, a 2–6. helyezettek pedig 12-12 ezer forint pénzdíjat kaptak. A legkreatívabb résztvevők az egész családnak szóló, egész évben felhasználható REÖK-belépővel is gazdagodtak. A fesztivál júliusban csatlakozott a Gyermekétkeztetési Alapítvány akciójához: 100 rászoruló szegedi családnak osztottak élelmet az operettprodukció művészei. [namelink name="Bátyai Edina"] igazgató akkor felajánlotta a családoknak: vegyenek részt a másnapi premieren. Ezt az akciót egészítette ki a REÖK-ben később megtartott verseny, amelyen a gyerekek az előadáson szerzett benyomásaikat rajzolhatták meg.

– Fontosnak tartom, hogy a gyermekek ne csak egy színházi előadás nyújtotta élménnyel legyenek gazdagabbak, hanem átélhessék a REÖK képzőművészeti varázsát is – mondja az igazgató, aki úgy fogalmazott: büszke arra, hogy egy szociálisan érzékeny intézményt vezet. A szabadtéri néhány évvel ezelőtt a Rómeó és Júlia-produkcióhoz kapcsolódva jótékonysági árverést rendezett; a mostani akció az akkori kezdeményezés folytatásának tekinthető.

A győztes gyerekek az operettről készült rajzukat mutatják. Fotó: DM/DV

A győztes gyerekek az operettről készült rajzukat mutatják.
Fotó: DM/DV

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!