Szeged és környéke

2011.02.04. 21:56

Álmában is éber volt a rendőr hadnagy

Szeged - Üvegcsörömpölés hangja riasztotta fel álmából Kotroczó Balázs Pétert péntek hajnalban. A 24 éves rendőr hadnagy lefutott az utcára, ahol a szemközti óvodába behatoló csavarhúzós betörővel találta magát szembe. Az üldözés után a tettes végül megadta magát.

Kiss Gábor Gergő

Jó alvónak tartja magát [namelink name="Kotroczó Balázs Péter"], de a zajokra elmondása szerint mindig felébred. Ennek köszönhető, hogy pénteken nem sokkal hajnali fél 2 előtt csukott ablakon keresztül is felriadt egy közelből jövő üvegcsörömpölés hangjára. A Szegedi Rendőrkapitányság életvédelmi alosztályának hadnagya kinézett 4. emeleti lakásának ablakán, és a szemközti, Gáspár Zoltán utcai óvoda környékét pásztáztva először senkit nem látott.

– Ekkor újra csörömpölést hallottam az óvodából. Egyből tudtam, hogy ez betörés lehet, ezért gyorsan felöltöztem, és lerohantam az utcára. Kabátot, melegítőt és cipőt húztam, még a zoknival sem törődtem. Magamhoz vettem a szolgálati jelvényemet és a telefont. Sejtettem, hogy erősítést kell majd hívnom – mondta a 24 éves rendőr. 1 perc alatt az utcára ért, és az óvoda kerítését éppen átugró férfival találta magát szembe. A betörő egy hosszú csavarhúzót tartott a kezében.

A rendőr hadnagy itt találta magát szembe a betörővel. Fotó: Karnok Csaba

A rendőr hadnagy itt találta magát szembe a betörővel.
Fotó: Karnok Csaba

– Egyből futni kezdett a Csongrádi sugárút felé. Üldözőbe vettem, mondtam, hogy rendőr vagyok, álljon meg. Ekkor még gyorsabb tempóra kapcsolt, majd egy panelnél megállt. Felemelte a csavarhúzót, és két lépést tett felém. Meg akarsz szúrni egy rendőrt? – kérdeztem tőle, mire újból futásnak eredt. Átvágtunk a sugárúton, miközben erősítést hívtam a telefonomon. A Sárosi utca felé irányítottam a kollégákat – mesélte a hadnagy.

A betörő bemászott a vízmű kerítésén, átfutott a telepen, majd a Sárosi utcánál ugrott ki a járdára. – Mivel látta, hogy végig követtem, megállt. Széttette a kezeit, és azt mondta, feladja. Ekkor már a kollégáim is megérkeztek a helyszínre – mesélt élete első utcai üldözéséről a hadnagy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!