Szeged és környéke

2013.10.01. 22:09

Apa és lánya együtt fotózzák a természetet

Szeged – Apának köszönhetek mindent. A családi kis géppel a virágoskertben készítettem első felvételeimet – kezdte a bemutatkozást Vadász Anna.

Arany T. János

A szegedi egyetemista kiskora óta kíséri édesapját kirándulni és fotózni. A hóban, sárban kúszás sem zavarja. Azt mondta, ha a témára koncentrál, észre sem veszi, ha mínusz 16 vagy plusz 30 fok van. – Nagyon szeretek növényeket, tájakat fotózni, de a kedvenceim a madarak – árulta el az elsőéves fogorvoshallgató.

Anna édesapja, [namelink name="Vadász Sándor"] tízéves korában fogott először fényképezőgépet a kezébe. – 1985-ben, a gimnázium vége felé már rendszeresen fűztem gépbe filmet – fogalmazott. Főként a természetfotózás érdekli, de szívesen fényképez analóg technikával, a saját maga építette nagyformátumú gépekkel vagy épp egy egyszerű fadobozzal, camera obscurával. – Borsod megyében, egy Ózd melletti kis faluban, Királdon nőttem föl. Gyerekkori indíttatás, hogy főként a táj érdekel. Annának soha nem volt kötelező velem tartania. Megkérdeztem, akar-e jönni. Mindig jött – mesélte nevetve a szegedi fotós.

Apa, lánya és a természet. Fotó: schmidt Andrea

Apa, lánya és a természet.
Fotó: Schmidt Andrea

Vadász Sándor és [namelink name="Vadász Anna"] kiállításával kedd este megnyílt a 18. Őszi Kulturális Fesztivál. A megnyitón köszöntőt mondott Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora. A kiállítást [namelink name="Juronics Tamás"], a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője nyitotta meg. A fotókiállítás megtekinthető október 12-éig, munkanapokon 8 és 20, szombaton pedig 8 és 12 óra között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!