Szeged és környéke

2007.11.16. 00:04

Átadtuk a Délmagyarország Presztízs Díjait

Szeged - Ünnepélyes külsőségek közepette zajlott le tegnap este a negyedik Presztízs-gála sajtóházunk nyomdacsarnokában. Az egyik legrangosabb szegedi társasági eseményen, a gazdasági élet Oscarjainak átadásán hat kategóriában osztottuk ki a díjakat, és idén először átadtunk egy különdíjat is.

2007 Presztízs Díját Az év kisvállalkozása kategóriában a Filep Vízszigetelő Kft. nyerte, Az év középvállalkozása a H-Fest Kft., Az év vállalkozása a Legrand Zrt. lett, Az év üzletembere díjat [namelink name="Robert Telc"], a Real Hungary Zrt. vezérigazgatója, az üzleti innovációs díjat a Griffsoft Informatikai Zrt., a környezetvédelmi díjat a Szegedfish Kft. kapta. A díjakat az alapítók, az Allianz Hungária Biztosító Zrt., a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a KÉSZ Holding Zrt., MARS Magyarország Kft., valamint a Lapcom Lapkiadó és Nyomdaipari Kft. képviselői adták át. Idén először átadtunk egy különdíjat is a legjobb üzleti weboldal üzemeltetőjének, a Real Hungary Zrt.-nek.

Az idei tél első havazásának már nyoma sem maradt estére, a hölgyek és urak száraz cipővel léphettek rá a Sajtóház bejáratánál arra a vörös szőnyegre, amely a Presztízs-ceremónia helyszínéül szolgáló nyomdacsarnokhoz vezetett. Az eseményen idén is megjelent Szeged, valamint a megye gazdasági és közéletének színe-java, az ismert személyiségek, politikusok, cégvezetők, köztisztviselők, üzleti partnereink belépőjegyet váltottak azért, hogy megjelenhessenek a 2007-es Presztízs díjazottak elismerésén. (Az est bevételét a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványnak ajánlottuk fel: az ezt jelképező, 1 millió 343 ezer forintról szóló okmányt [namelink name="Pintér Sándor"] professzor, az alapítvány kuratóriumának elnöke vette át a gálaest végén.)

Nyomdacsarnok fehér és arany színekben

Az érkező vendégeket hoszteszek kísérték az asztalokhoz. A becsomagolt nyomdacsarnok még azoknak is meglepetést okozott, akik már részt vettek a tavalyi gálán. A fehér és arany színek uralta hatalmas terem exkluzív, ugyanakkor adventet idéző hangulatot kölcsönzött az ünnepélyes pillanatokhoz. A rendezők a tavalyi gála után is tudtak még újdonságokkal szolgálni: lépcsőzetes színpadot alakítottak ki, a legmodernebb fény- és hangeffektusokat alkalmazták.

Aki először jött el a ceremóniára, és csak hallomásból, valamint lapunk cikkeiből tájékozódott eddig, meglepődött az est sikerén. Cseh Attila, a Csongrád Megyei Bíróság elnökhelyettese is közéjük tartozott, aki fel is vetette: a minőségi munka díjazását érdemes lenne a költségvetési szférára is kiterjeszteni. Tegnap láttuk először vendégül [namelink name="Lukács János"] Csongrád megyei rendőrfőkapitányt is. A tábornok nagy érdeklődéssel figyelte a gálát és elmondta, ez a rendezvény és a díj mércét állít a szegediek elé.

Politikusok fehér asztalnál

A politikusok is szép számmal képviseltették magukat, láttuk [namelink name="Géczi József Alajos"], [namelink name="Szirbik Imre"] országgyűlési képviselőt. Szirbik Imrével a díjátadást követően is beszéltünk: büszkeséggel töltötte el, hogy a város zászlóshajója, a Legrand idén Presztízs díjas lett.

[namelink name="Gyimesi László"], a Fidesz szegedi elnöke nem titkolta, örült, hogy idén részt vehetett a gálán, amelyet eddig csak a távolból figyelhetett. A helyszínt „érdekesnek" találta, majd rögtön hozzátette: a jelző nem azt jelenti, mint amikor egy lánynak mondják, hogy „érdekes az arca".

[namelink name="Ujhelyi István"] országgyűlési képviselő, államtitkár idén feleségével együtt érkezett az estre, annak köszönhetően, hogy már negyedik, legkisebb gyermekük is egyesztendős. Tavaly Vicának otthon kellett maradnia, most viszont a nagymama is helyt tud állni a kicsikkel. [namelink name="Botka László"] polgármestert várandós felesége kísérte el: a város első embere szerint fontos, hogy az ilyen rendezvényeken együtt értékeljük és ismerjük el a sikert, és mondjunk köszönetet a pályázóknak.

A politikusok is szép számmal képviseltették magukat a negyedik Presztízs-gálán.


A remények teljesültek

Az est házigazdája, Hajdú B. István már a délutáni órákban a helyszínnel ismerkedett. Szerkesztőségünkben kollégáival, sportújságírókkal beszélgetett, majd kivette öltönyét az autóból, és elegáns úrnak öltözve vezényelte le a Presztízs-gálát.

A program Varga Feri és Balássy Betty műsorával indult, akiket a Studio
11 Big Band kísért. Aztán a műsorvezető lépett a színpadra, aki elsőként Pap Klárának, a Lapcom Kft. Délmagyarország Kiadó igazgatójának adta át a szót. Az igazgató asszony utalt 2004-re, a Presztízs Díj program első évére, amikor az volt a cél, hogy a megye sikeres vállalkozásainak bemutatásával a többieket ösztönözzék. De kétségek is felmerültek az alapítókban, vajon milyen lesz a díj fogadtatása, hány év kell ahhoz, hogy az elismerésnek presztízse legyen. A remények azonban várakozáson felül teljesültek. [namelink name="Botka László"], Szeged polgármestere is köszöntötte a gála közönségét, és elmondta: a Presztízs Díj négy év alatt valódi értékké vált.

Színpadon a díjazottak

Ezt követően izgalmas hatvan perc vette kezdetét. Először a különdíjat adták át, majd – kategóriánként – a díjra jelöltek bemutatkozó filmjei után kibontották a fehér borítékot, kimondták a győztes nevét, és a színpadra szólították a díjazottat. Tudni kell, kiadónk a program szellemiségével nem az anyagi értéket, hanem az erkölcsi elismerést kívánta a figyelem középpontjába állítani: a díj ugyanis nem jár pénzjutalommal. A Lapcom Kft. egy kommunikációs csomagot ajánl fel, amelynek felhasználásával a kiadó gondozásában megjelenő lapok hasábjain élhetnek a győztesek. Mára minden értelemben a minőség védjegyévé vált a Délmagyarország Presztízs Díj logója.

[namelink name="Károlyi László"] vezérigazgató, Legrand Zrt.:
– Köszönöm az elismerést, megdolgoztunk érte. Rendkívül kemény munka van e díj mögött. Ötszázötven dolgozónk elismerése Az év vállalkozása díj. Köszönöm minden munkatársam tevékenységét. Nem volt egyszerű megtalálni azt az irányt a cégünknél, ami ilyen sikerhez vezethetett. Mi versenyhelyzetben vagyunk a magyar piacon és a vállalatcsoporton belül is, amelynek több mint harmincezer alkalmazottja van. A piacunkon is állandó változásokra reagálni kell. Állandóan meg kell újulnunk, különben nem tudunk az elvárásoknak megfelelően teljesíteni. A folyamatos fejlesztésben a szentesi Legrand Magyarország mérnökei is részt vesznek. Ennek eredménye, hogy nyolc hatályos magyar szabadalmunk közül kettő nemzetközi kiterjesztésű.

[namelink name="Robert Telc"] vezérigazgató, Real Hungary Zrt.:
– Bevallom, én általában a háttérben szoktam maradni, ezért nagyon meglepett, hogy ebben az esztendőben én kaptam Az év üzletembere díjat. Nagyon nagy elismerésnek tartom. Már húsz éve élek Szegeden, itt vannak velem a gyermekeim is, és most, ahogy átvettem a Presztízs Díjat, úgy érzem magam, mintha szegedi lennék. A cégünk honlapját is díjazták, emiatt különösen hálás vagyok minden kollégámnak. Mindazoknak, akik nap mint nap frissítik, fejlesztik internetes portálunkat. Nagyon jólesik mindkét elismerés.

Filep László tulajdonos-ügyvezető, Filep Vízszigetelő Kft.:
– Nagyon boldog vagyok. A díj kapcsán annyit mondanék el: édesapám azt mesélte, hogy a háború előtt egy üzletet egy kézfogással elintéztek a gőzfürdőben vagy a kuglipályán – manapság tekepályán –, esetleg egy kávéházban. Előtte persze vitatkoztak, ahogyan egy üzleti megbeszélésen illik. De amikor kezet ráztak, az üzlet el volt intézve. Nem kellett bankgarancia, biztosíték, minőségi bizonyítványok. Semmi másra nem volt szükség, csak az adott szó erejére. Én azt szeretném, ha ez újra így lenne az üzleti világban és a civil életben egyaránt.

Hajdú József ügyvezető igazgató, H-Fest Kft.:
– Nagyon meglepett, hogy elnyertük Az év középvállalkozása díjat, mert előttünk minden nyertes szegedi volt, cégem viszont vásárhelyi vállalkozás. Köszönöm családtagjaim kitartását, akik nélkül ez a díj nem díszíthetné irodánk falát. Véleményem szerint azzal nyertünk, hogy megépítettük korszerű felületkezelő üzemünket, ahonnan olyan termékek kerülnek ki, amelyek egész Európában megtalálhatók. Munkánkban a környezetvédelem a legfontosabb szempont. Talán az is a mi malmunkra hajtotta a vizet, hogy nemcsak szolgáltatunk, hanem termelünk is. Mindazonáltal szeretnék gratulálni a Dorozsmai Nagybani Piac Kft.-nek, nemes ellenfelet győztünk le.

Tóth Tamás fejlesztési igazgató, Griffsoft Informatikai Zrt.:
– Hatalmas elismerésnek érzem, hogy az innovációs díjat az idén nekünk ítélte a szakmai bíráló bizottság. A Délmagyarország Presztízs Díj olyan nívójú elismeréssé nőtte ki magát, amely értékmutató. Régóta ismerem a vetélytársunkat, a Procontrol Kft.-t, nagyon örülök, hogy ilyen nemes vetélkedésben nyertük el a díjat. Közel húszéves múltunk is közrejátszott a döntésben. Cégünk 8 év alatt megtízszerezte árbevételét, tavaly átlépte a nettó 1 milliárd forintos álomhatárt. Idén már nyertünk egy díjat, a Microsoft Gold Certified Partner címet. A Microsoft a kitüntetést a legmagasabb szintű megoldásszállító partnereinek adományozza. De talán akkor a legboldogabb az ember, ha hazájában is nagyra értékelik munkáját.

[namelink name="Sztanó János"] ügyvezető igazgató, Szegedfish Kft.:
– Nagyon örülök annak, hogy elismerték a munkánkat! Fontos megemlíteni, hogy a mi cégünk sikere a szegedieken is múlik. Hiszen 1930-ban az akkori önkormányzat kezdeményezésére alapították azt a halgazdaságot, amit ma mi üzemeltetünk. Ilyen szempontból a város polgársága sokat tett anyagilag is ezért a cégért, és erkölcsi támogatást is nyújtott ennek a társaságnak. Mivel elsősorban Szegeden és környékén értékesítünk, a sikerünk attól is függ, hogy az itt élők mennyi halat fogyasztanak.

Cs. Gát László, Nyemcsok Éva, Fekete Klára

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!