Szeged és környéke

2009.04.21. 22:05

Autótolvajok után kutatnak

Szeged - Szeged második legális graffitifalát állítják fel pénteken a rókusi Puskás utcai játszótéren. A rendőrség különböző szervezetek munkatársai segítségével autótolvajok, csellengők után kutat a városrészben. A Biztonságos Élet-tér programban a diákokat is okítják.

Munkatársunktól

Négy szegedi választókerület – Makkosház, Rókus, Móraváros és Felsőváros – biztonságosabbá tételét tűzte ki célul a Szegedi Rendőrkapitányság a Biztonságos Élet-tér programban.

Az embereknek a rókusi városrészben – több bevásárlóközpont mellett – a panelek parkolóiban is őrizetlenül kell hagyniuk autójukat. Vasárnap késő este például a Kossuth Lajos sugárút egyik háza mögötti parkolóban járkált két férfi az autók között, majd egyikük kinyitotta egy ott álló Audi ajtaját. Tettüket szerencsére meglátta egy ott lakó, aki értesítette a hatóságot.

A rendőrök ugyan minden lakossági fórumon felhívják az emberek figyelmét arra, hogy gépkocsijukban ne hagyjanak látható helyen értéket, ennek ellenére még mindig sokan felejtik a szélvédő mögött pénztárcájukat vagy az autó ülésén laptopjukat. A bűnmegelőzéssel kapcsolatos felvilágosítást már gyermekkorban célszerű elkezdeni.

A rendőrök felhívják a figyelmet arra, hogy a gépkocsiban senki se hagyjon látható helyen értéket. Fotó: Frank Yvette

A rendőrök felhívják a figyelmet arra, hogy a gépkocsiban senki se hagyjon látható helyen értéket. Fotó: Frank Yvette
– Rókuson is elindult a Biztonságos Élet-tér program. Az Arany János és a Rókusi Általános Iskolában már három-három bűnmegelőzési témájú előadáson vagyunk túl. A gyerekek nagyon fogékonyak a játékosan elő-
adott és gyakorlati példákkal alátámasztott ismeretanyagra – mondta [namelink name="Pópity Beatrix"].

A Szegedi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési alosztályának előadója hozzátette, hogy a fiatalok az órákon elsajátíthatják azokat az alapvető praktikákat, amelyeket a mindennapi életben tudnak alkalmazni annak érdekében, hogy elkerüljék az áldozattá vagy elkövetővé válást. A diákok az órák végén egy teszt kitöltésével adhatnak számot tudásukról.

A főtörzsőrmester kiemelte, hogy péntek délelőtt – Makkosházhoz hasonlóan – a Puskás utcai játszótéren is felállítanak egy graffitifalat, az IKV munkatársai pedig a városrészt tisztítják meg a korábban felfestett figuráktól. A fiatalok ezentúl legálisan is hódolhatnak szenvedélyüknek a városrészben.

A pártfogó felügyelői és gyermekjóléti szolgálattal, valamint a városőrséggel elindított, a csellengő fiatalok kiszűrését elősegítő közös járőrszolgálat – más városrészékhez hasonlóan – Rókuson is megkezdődött, ahol a rendőrökhöz csatlakoztak az Ágota- és a Gyermeksors Alapítvány munkatársai is. Fő feladatuk továbbra is az, hogy az iskolakerülő fiatalokat az intézményekbe vagy a szülőkhöz irányítsák – a helyi körzeti megbízott ugyanakkor határozottan fellép a jogsértőkkel szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!