Szeged és környéke

2017.05.23. 15:02

Az év praxisa: két Csongrád megyei orvos a top 10-ben

Kárpát-medence - Két Csongrád megyei orvos is bekerült Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat top 10-es listájába. Gali Ida csongrádi gyermekorvos és Ávéd János László mindszenti háziorvos is esélyes a címre.

Kovács Erika

– Amikor kiderült, hogy ajánlásokat kaptam, éppen kórházban voltam egy térdműtét miatt. A betegeim jelezték, hogy jelöltek a díjra – mondta [namelink name="Gali Ida"] csongrádi gyermekorvos. – Amikor elolvastam, milyen kedves dolgokat írtak, potyogtak a könnyeim. Pont erre értek haza a gyerekeim. Kérdezték, „Mi a baj, anya? Ki bántott?". Mondtam, hogy nem bántott senki, sőt, érezhető szeretet vesz körbe – mesélte. Gali Idáról szakmai tudása mellett többek között a tisztelet, empátia, szeretet és a törődés jut a páciensei eszébe.


– Nem tudtam, hogy ajánlottak a díjra – mondta [namelink name="Ávéd János László"] mindszenti háziorvos, aki édesapjától vette át a praxist 1982-ben. – Onnan értesültem a jelölésről, hogy kedden felhívtak a minisztériumból. Amikor az ajánlásokat elolvastam, nagyon meghatódtam.


Ávéd doktort ajánlói jó diagnosztának, nagy tudású, lelkiismeretes orvosnak nevezték. Megemlítették azt is, hogy őrzi székely gyökereit, ápolja a hagyományokat. A gyógyítás mellett oktat az egyetemen, előadásokat tart a lakosságnak, gondozza az orvostörténeti emlékeket, összetartja a Mindszentről származó orvosokat, fogorvosokat, gyógyszerészeket.


Az év praxisa jelöltjeire május 28-án éjfélig lehet szavazni a www.evpraxisa.hu internetes oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!