Szeged és környéke

2007.03.07. 15:19

Beszökött a nyár Szegedre

Melegrekordot veszélyeztetően kellemes volt tegnap kora délután a hőmérséklet Szegeden. A húszfokos „hőség" szabadba csalta a napozni vágyókat, sokan megvették idei első fagyijukat, s akadtak, akik egy szál topban ültek kávéjuk mellett.

– A tanárunk úgy döntött, itt tartjuk a töriórát – mesélte a ságváris Szigeti Dóra a Dugonics téren, napfürdőzés közben. E tevékenységet rajta kívül még számos szegedi beiktatta tegnapi programjába, hiszen – március ide, március oda – a városba beszökött a nyár. A hőmérő kora délután húsz fokot mutatott, a Kárász utcát piknikező fiatalok, jégkrémet nyalogató járókelők vették birtokukba.

– Nálunk otthon ez már szabályos nyári időjárásnak felel meg – mondta nevetve az egyik teraszon jegeskávéját kortyolgatva Ann Linde. Hittünk a svéd lánynak, hiszen csupán egy fehér, spagettipántos topot viselt, s mellette ülő dán barátnőjével, Ranveig Eilertsennel együtt látványosan élvezte a napfényt.

Ugyanígy tettek kissé odébb a jogot hallgató egyetemisták, [namelink name="Farkas Andrea"], Szűcs Renáta és Gergye Linda. – Idén nem kopott el a télikabátunk, csupán néhány napig kellett viselnünk – mosolygott ránk Andrea. De most még az átmeneti is lekerült, legalábbis a D-vitaminnal való feltöltődés idejére. Ezzel a taktikával szerintük az influenza és a tavaszi fáradtság ellen is sikerrel lehet felvenni a harcot. – Egyetlen probléma adódik: tavasszal nagyon nehéz rávenni magunkat a tanulásra. Szabályosan be kell zárkóznunk a négy fal közé – osztotta meg velünk gondjait Renáta.

Mellénk eközben három fiatalember telepedett, akik csábító pillantásokkal bombázták a lányokat. – Ez az igazi antidepresszáns – bökött [namelink name="Varga László"] egy tűsarkúban egyensúlyozó, rövid szoknyás démon felé.

Míg a fiúk hozzáláttak az idény első fagylaltjához, mi is egy cukrászda felé vettük az irányt. Itt megtudtuk, a forgalom az utóbbi öt napban lendült fel, egyelőre még nem a nyár gyümölcsös ízei, inkább a krémes variációk a kedveltek, például a kinder csoki. Ezt mi is teszteltük, bár kedvünket kissé letörte, hogy éppen ottjártunkkor állították át a pénztárgépet és módosították a kiírást: így száz helyett már százhúszat fizettünk az első idei gömb fagyiért.

R. T. G.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!