Szeged és környéke

2019.08.27. 22:52

Biblikus konferencia Szegeden: Kocsi György az idei Gnilka-díjas

A díjat minden évben a konferencia legvégén, ünnepélyes keretek között adják át.

Kocsi György teológus, zamárdi plébános, a Veszprémi Érseki Hittudományi főiskola docense kapta az idei Gnilka-díjat a 30. Alkalommal megrendezett Nemzetközi Biblikus Konferencián Szegeden. A tavaly elhunyt, neves német teológus, Újszövetség-kutató Joachim Gnilkáról elnevezett díjat a bibliatudomány területén végzett jelentős tevékenységért ítélik oda olyan kutatóknak, szakembereknek, akik hozzájárulnak a tudományág fejlődéséhez. A díjat minden évben a konferencia legvégén, ünnepélyes keretek között adják át.


Kedden este 18 órai kezdettel ünnepi szentmisét tartottak a szegedi Szent Gellért Szemináriumban a konferencia résztvevői számára, melyet Jakubinyi György, gyulafehérvári érsek celebrált, majd egy rövid méltatást követően adták át az elismerést az idei díjazottnak.

Díjátadó a szegedi biblikus konferencián - GALÉRIA. Fotó: Karnok Csaba

Kocsi György köszönőbeszédében elmondta, hogy gyerekkora óta papnak készült és a Bibliához fűződő szeretet is egészen idáig nyúlik vissza.


– A szentírás szeretete 11-12 éves koromra vezethető vissza. Ekkor vált elérhetővé a Szörényi-féle bibliafordítás is – mondta Kocsi György, akinek nevéhez számos tanulmány és fordítás is fűződik. Több német nyelvű publikációt ültetett át magyar nyelvre.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!