Szeged és környéke

2011.04.16. 17:14

Biciklisek, gyalogosok foglalták el az M43-as hídját - képriport

Szeged – Új funkciót kapott a Móra Ferenc híd: szombaton gyalogosok, kerékpárosok, kiránduló családok vehették birtokukba. Megdöntötték a balesetmentesen a leállósávon töltött leghosszabb időt is.

Segesvári Csaba

Egy autópálya avatás, főleg az Alföldön, kevés izgalmat kínál. Nem sokan kíváncsiak a politikusok nyilatkozataira, vagy arra, ahogy az út szükségességét igazolják. Legutóbb 2006-ban örvendhettünk – Kiskunfélegyháza és Szeged között elkészült az M5-ös, fellélegezhettek a kistelekiek, balástyaiak.

Alig 5 évvel később Szeged is fellélegezhet – jövő szerdától a tranzitforgalom Makó után tér vissza a 43-asra, addig mindenkinek öröm lesz a pálya.

A NIF Zrt. a klasszikus politikusmutogatáson túllépett, és a nagyközönség előtt is megnyitotta egy napra a Móra Ferenc hidat. Bárki kedvére sétálhatott, kerékpározhatott az úton, menetiránnyal szemben, vattacukrozhatott a leállósávon.

Látogatók a Móra Ferenc - az M43-as hídján. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)


A szervezők gondoskodtak arról, hogy véletlenül se maradjanak édesség nélkül a hídlátogatók, büfé és édességárussal is készültek.

Kivételes alkalomnak ígérkezett a szombati bemutató: a híd belsejébe is bebújhattak a kitartóak – ugyanis közel 40 percet kellett várni a bejutásra. Ennek ellenére, ahogy a mögöttem várakozó kisfiú is megjegyezte, kár lett volna kihagyni. Nem minden nap jutunk be a hídba.

Délután kettőkor a résztvevők segítségével kirakták a Szeged és Makó szavakat, az emberek alkotta neveket a levegőből is megörökítették. Aki siet, még kinézhet a hídra, ugyanis délután 5 óráig várják a látogatókat.

És, hogy meddig lehet ingyenesen használni az M43-ast? Hétfőn elolvashatják a delmagyar.hu-n!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!