Szeged és környéke

2019.02.11. 18:00

Billy Idol is imádta a Dóm téren összegyűlt 400 zenészt: legyen a SzegedRocks flashmobja Az év koncertje 2018-ban

Az év nagykoncertje lehet a SzegedRocks tavaly áprilisi flashmobja. A koncert.hu internetes portál versenyén február 24-ig lehet voksokat leadni.

H. E.

A koncert.hu internetes portál február 1-jén meghirdette „Az év koncertje 2018" szavazást. A verseny célja, hogy kiderüljön, a 2018-ban Magyarországon megrendezett koncertek közül melyek voltak a legjobbak a közönség szavazatai alapján. A koncerteken kívül külön kategóriában versenyeztetik a zenekarokat, énekeseket, rendszeresen koncertezési lehetőséget nyújtó szórakozóhelyeket, valamint a zenei fesztiválokat is.


Esélyes lehet az év nagykoncertje díjra a SzegedRocks rendezvénye. Lapunkban többször is beszámoltunk róla, tavaly április 21-én egyedülálló örömzenélést rendeztek a Dóm téren (2018. április 23.: Dübörgött a rock a Dóm téren). Olasz ötlet alapján hazánkban első alkalommal népszerűsítették ily módon a rock- és az élő zenét. A villámcsődület lényege az volt, hogy amatőr és profi zenészek együtt játszottak el négy ismert számot. A gitárosok, basszusgitárosok, dobosok és énekesek már kora délelőtt ellepték a Dóm teret, és délután közel négyszázan játszották el Billy Idol, a Blur, a Sun City és a Tankcsapda egy-egy slágerét. Az eseményre érkeztek az ország minden részéről, sőt a határon túlról is, és minden korosztály képviseltette magát.


 Az év nagykoncertje kategóriában jelölt a SzegedRocks is, ám a kategória igen tág, ide tartoznak azok a Magyarországon megrendezett koncertek, amelyeken magyar fellépő volt az est fő előadója, és a koncert helyszíne alapvetően nem szórakozóhely. A SzegedRocks szervezői és résztvevői várják a szavazatokat, egy szavazó egy szavazatot adhat le minden kategóriában. Szavazni ITT lehet. A szavazás február 24-ig tart, eredményt már másnap hirdetnek.


Az eseményről tudósításunkat és fotóinkat itt találja, és íme egy kis nosztalgiavideó az eseményről, amelyet még Billy Idol is megosztott saját Facebook-oldalán:

Címkék#Zene#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!