Szeged és környéke

2019.07.16. 09:42

Bírákat tüntettek ki az ítélőtáblán

Százötven évvel ezelőtt, 1869. július 15-én hirdették ki a bírói hatalom gyakorlásáról szóló törvénycikket. Erre emlékezve lett 2000-ben július 15-e a bírák és igazságügyi alkalmazottak napja. Ahogy azóta minden év­­­­ben, idén is rendeztek ebből az alkalomból egy ünnepséget a Szegedi Ítélőtáblán, amelyen há­­rom bíró és két igazságügyi al­­kalmazott munkáját is elismer­ték.

S. Z.

Bátyi Zoltán, az ítélőtábla sajtótitkára a Délmagyarországnak elmondta, hogy az ítélőtábla sa­­ját alapítású elismerését, a Sélley-díjat Kemenes István, a Szegedi Ítélőtábla Polgári Kollégiumának vezetője, és Juhász József, a táblabíróság informatikai osztályvezetője kapta.


A bíróságok napja alkalmából Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke szá­­mos bírót és igazságügyi tisztvi­se­lőt, köztük három Szegedi Ítélőtábla-dolgozót is elismerésben részesített, egyebek mellett a „bírósági szervezet érdekében végzett ki­­emelkedő és értékes szakmai tevékenységükért". Az OBH elnökétől Szeghő Katalin, a Szegedi Ítélőtábla Polgári Kollégiumának vezetője, Zanóczné Ocskó Erzsébet, a Szegedi Ítélőtábla tanácselnöke és Ördögh­­né Vörös Ágnes tisztviselő, jegy­­zőkönyvvezető kapott el­ismerést.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!