Szeged és környéke

2019.04.02. 13:18

Borzalmas részletek derültek ki a hétvégi szőregi gázolásról - Letartóztatták a sofőrt

A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett annak a férfinak a letartóztatására, aki szombatról vasárnapra virradóra okozta egy fiatal nő halálát. Az áldozat édesanyja és egy közelben lakó férfi is beszélt a szörnyű balesetről.

Elrendelték kedden annak a férfinak a letartóztatását, aki még szombaton gázolt halálra egy fiatal lányt Szőregen, majd elmenekült a helyszínről. Attól tartott az ügyészség, hogy megszökik, elbújik, vagy máshogy befolyásolja az eljárást, ezért kérték annak a férfinak a letartóztatását, aki még szombaton gázolt halálra egy fiatal lányt Szőregen. A Szegedi Járásbíróság helyt adott az indítványnak, és kedden harminc napra letartóztatta a férfit.


Korábban írtuk:

A gyanú szerint a férfi március 30-án 23.45 körül közlekedett a saját tulajdonát képező gépkocsival Szeged-Szőreg belterületén Újszentiván irányába haladva, a megengedett legnagyobb sebességet túllépve.

 

Figyelmetlenségéből kifolyólag nem észlelte az úttest jobb oldalán, a padkán parkoló járművet és annak bal oldala mellett az úttesten álló sértettet. A gyanúsított nekiütközött a parkoló gépkocsi bal oldalának, majd elsodorta a sértettet is. Az ütközés következtében a sértett a helyszínen életét vesztette, míg a gyanúsított gépkocsija is megsérült, légzsákja is kinyílt

- így írja le a hétvégén történt szörnyű balesetet a Csongrád Megyei Főügyészség sajtóközleménye.


A gyanúsított az ütközés és a sértett elütése a helyszínen nem állt meg, nem nyújtott tőle elvárható segítséget az általa okozott balesetben megsérült sértettnek, hanem elhajtott és otthonába távozott, majd a balesetben megrongálódott gépkocsit megpróbálta elrejteni.Az intézkedő rendőrök másfél óra múlva előállították a gyanúsítottat. A vizeletéből a gyorsteszt kábítószer fogyasztását mutatta ki, és az is kiderült, hogy alkoholt is fogyaszthatott.

Helyszínelés. Fotók. police.hu

Helyszínelés. Fotók. police.hu

A gázoló ellen "halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége, a segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette, valamint kábítószerrel visszaélés vétsége" miatt indult eljárásban a járási ügyészség indítványt tett, hogy rendeljék el a gyanúsított letartóztatását egy hónapra a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye miatt.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon dönt.


A Borsonline-on borzasztó részletek derültek ki a szeged-szőregi balesetről. Az áldozat édesanyja a lapnak elmondta: Krisztina két éve költözött el otthonról párjához Szegedre, a tragédia előtt egy nappal látogatott haza utoljára a családjához. Mintha csak elbúcsúzni jött volna.

A gyanúsított segítségnyújtás nélkül elhajtott, másfél óra múlva előállították.

A gyanúsított segítségnyújtás nélkül elhajtott, másfél óra múlva előállították.

– Szombaton fodrásznál voltak, aztán hazavitték az élettársa testvérét. Már jöttek ki tőle, amikor megtörtént a baj. Nem sokkal később már ott is voltunk a férjemmel, a vejünk jött értünk. A rendőrök oda sem engedtek a lányunkhoz, elköszönni sem tudtunk tőle rendesen – zokogta az édesanya, amikor a lap munkatársai felkeresték. Krisztina nyugodt, barátságos ember volt, mindenki szerette.

 

A Bors információi szerint Krisztina az út túloldalára szeretett volna átmenni, mert ott parkolt az autójuk. Még az úttestre sem lépett le, amikor az ámokfutó valósággal legyalulta, a szerelme fél méterrel állt mögötte. Krisztina teste mintegy negyven métert, három háznyit repült. A száguldozó sofőr először a szomszédos háznál parkoló Audi visszapillantóját vitte le, azután kapta telibe a fiatalt. Egy közelben lakó szemtanú a lapnak elmondta: az áldozat egyik lába combtól, a másik csípőtől leszakadt, az arca pedig vérben úszott.


– A bal lábát sokáig meg sem találták, a rendőrök még az udvarunkra is bejöttek keresni. Végül jóval távolabb, egy tuja tetején bukkantak rá – tette hozzá a szemtanú, aki fékezést nem is hallott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!