Szeged és környéke

2011.04.17. 21:01

Botka: Az autópálya minden szegedi sikere

Szeged - A polgármester szerint a szegedieknek meg kell értetni az önkormányzati képviselőikkel, hogy a gyűlölködést távol kell tartani a várostól.

Delmagyar.hu

– Több évtizedes vágy vált valóra az M43-as megépülésével, a közgyűlés pénteki döntése értelmében május 15-étől a teljes teherforgalmat kitiltják Szegedről – mondta [namelink name="Botka László"] polgármester az autópálya avató ünnepségen vasárnap délután a Széchenyi téren. Szerinte ez minden szegedi sikere, és Magyarországon, de egész Európában ritka az olyan nagyváros, amely "6-7 év alatt két autópályával lett gazdagabb".

Beszélt az utóbbi évek több városi beruházásáról is, és kijelentette: a szegedi siker oka, hogy az itt élők valódi közösséget alkotnak. Az összefogásról szólva kiemelte: csak akkor lehetünk sikeresek, ha nem ellenséget látunk a másikban. "Ez a város az otthonunk, a hazánk, és a legfontosabb érték, hogy Szeged tovább fejlődhessen" – fogalmazott.

Botka László: Ez a város az otthonunk, a hazánk, és a legfontosabb érték, hogy Szeged tovább fejlődhessen. Fotó: Karnok Csaba

Botka László: Ez a város az otthonunk, a hazánk, és a legfontosabb érték, hogy Szeged tovább fejlődhessen.
Fotó: Karnok Csaba

Szerinte Szegedet az elmúlt években elkerülte a gyűlölködés, és itt minden véleménynek helye van, amely nem kirekeszt és nem pártoskodik. Ugyanakkor – váltott aktuálpolitikára a polgármester – ezt az értéket védeni kell, ez nem könnyű, de küzdeni fog érte, hogy minden párt és politikus megértse, hogy Szegeden nem a harc az érték. Ezért arra kérte a szegedieket, hogy értessék meg az önkormányzati képviselőikkel, hogy a gyűlölködést távol kell tartani a várostól. Ez azért a szegediek feladata, mert a politikusok maguktól sosem lesznek jók, erre a választópolgároknak kell rákényszeríteni őket.

Örömünnep a Széchenyi téren. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!