Szeged és környéke

2007.12.28. 19:00

Botkáék az év utolsó napját a Mátrában töltik

Szeged - Jeles és ismert személyiségeket kérdezünk sorozatunkban arról, milyen programot választanak maguknak a hét végén, és azt szívesen ajánlják-e másoknak is. Most Botka László, Szeged polgármestere árulja el, mivel tölti szabadidejét.

Fábián Barbara

Már a karácsonyt is a Mátrában töltötte a Botka család, nincs ez másként a szilveszterrel sem. Két hétre utaztak el ugyanis ott lévő nyaralójukba, az ünnepeket – így az év utolsó napját is – ott töltik. Nagyobb társaságban várják majd az éjfélt, hiszen az egész család kiveszi részét a többnapos hegyi pihenésből. – Nagyon szeretünk túrázni, hegyet mászni. A gyerekeim persze reménykednek ilyenkor, hátha leesik a hó, hogy tudjanak szánkózni. Nem csak ilyen alkalmakkor esik jól a kirándulás, elég sűrűn látogatunk el a nyaralóba – mondja [namelink name="Botka László"] legkedvesebb kikapcsolódásáról. – Amikor van szabadidőnk, és a családdal is meg tudjuk szervezni, havonta egyszer ott eresztjük ki a gőzt.

Ha sűrű képviselői és polgármesteri programja engedi, a hétköznapokon a legtöbb időt imádott gyermekeivel tölti. Ők adják neki ugyanis ilyenkor – ahogy természetesen minden szülőnek – a legtöbb elfoglaltságot. Gyakran társasjátékoznak vagy kártyáznak együtt a fárasztó nap levezetéseként.

Az év utolsó napját a Mátrában töltik Botkáék.
Fotó: DM/DV

A polgármester feleségével együtt évek óta rendszeres látogatója a Szegedi Nemzeti Színháznak. Kérdésünkre, hogy milyen típusú darabokat szeret leginkább, azt válaszolta: minden műfaj közel áll a szívéhez abban az esetben, ha színvonalas előadásról van szó. A város vezetőjeként pedig megfogadta, hogy nem fogalmazza meg magánvéleményét egyes produkciókkal kapcsolatban. Felesége nagy mozirajongó, csak sajnos igen kevés idejük jut arra, hogy ennek az elfoglaltságnak hódoljanak. Így kénytelenek a könnyebb utat választani: ha kijön egy új film, megnézik otthon DVD-n.

Ha olvasni támad kedve, történelmi regényeket vagy híres emberek életrajzait veszi le a polcról. – A feleségem összesen tíz könyvet pakolt be az utazótáskánkba. Nem néztem meg előre, miket, teljesen megbízom az ízlésében.

[namelink name="Botka László"] azt ajánlja, vegyük ki részünket az év végi városi programokból, hiszen bőven van választék. A szilveszteri bulik mellett pedig gondoljunk a kulturális kikapcsolódás lehetőségére is. De a legfontosabb, hogy érezzük nagyon jól magunkat az év utolsó napjain akár családunkkal, akár barátainkkal vagyunk.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!